Makó

Konzultáció indul a makói közlekedésről

Megkezdődött Makó közlekedési rendjének felmérése, amelyet Mózes Sándor végez és két ütemben zajlik. A hónap végére a javaslatát már a képviselő-testület is elolvashatja. Emellett a lakosság véleményét is várják: Makó honlapján október 31-ig egy kérdőívet tölthetnek ki a makóiak.

Gajáta Fanni – Makó

Az elmúlt években sok kritika érte a város közlekedését, a lakosság írásban és szóban is jelezték azokat. Hadik György képviselő önálló képviselő indítványára kezdődött meg Makó közlekedési rendjének felülvizsgálata. Ezt a feladatot Mózes Sándor végzi el, aki két ütemben tesz javaslatokat: először egy belső, majd egy külső körben méri fel.

– A belső körben az Árpád, Apaffy, Kálvária, Vásárhelyi, Erdélyi püspök, Hajnal, Megyeház, Batthyányi, Kálvin és Hold utcán, illetve a Szent István téren és a Lonovics sugárúton méri fel a helyzetet. Elsőként a gyalogos átkelők vizsgálata, szükséglete, a kerékpárutak és táblák kihelyezése a fő cél, ugyanis ezek voltak a leggyakrabban előforduló panaszok – fogalmazott Czirbus Gábor alpolgármester. Hozzátette, a közlekedési szakértő ezeket a bejelentéseket megvizsgálta és hónap végére a javaslat is elkészül. A külső körre vonatkozó javaslatok jövő májusra készülnek el.

dsc_2435

– A közlekedés valamennyi makói mindennapját érintő rendkívül fontos kérdés, ezért a lehetőségeinkhez mérten mindenki véleményét meghallgatjuk. Ennek keretében Mózes Sándor a polgármesteri hivatal munkatársainak jelenlétében, valamennyi önkormányzati képviselővel egyesével, személyesen konzultált és észrevételeiket beépíti a javaslataiba – mondta az alpolgármester. – Ezen túlmenően a makóiak véleményét is ki szeretnénk kérni.

dsc_2453

Az alpolgármester elmondta: a mai naptól október 31-ig itt megtalálható  a kérdőív, amelyet bárki kitölthet. A kérdéseken túl a javaslatokat is tehetnek a kitöltők. A közeledési szakértő által benyújtott tanulmányt a makói grémium a novemberi testületi-ülésen tárgyalja meg. A jelzett problémák várhatóan a jövő évben realizálódik.