Belföld Kék hírek

Fejszével követelte a postán a nyugdíját

A nő a pénztár üvegfalára és a pultra csapott a fejszével, amit végül egy ügyfél vett ki a kezéből, aki a az asszonyt egyszerűen kizavarta a helyiségből.

MH

A Nagykátai Járási Ügyészség önbíráskodás bűntette és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a tóalmási postán egy fejszével követelte a korábban fel nem vett nyugdíjának kifizetését.

 A bűnügy vádlottja, egy nő 2016 márciusában bement Tóalmáson a postára. Ott a korábbi hónapokra esedékes, de fel vett nyugdíjának kifizetését követelte. A pénztáros elmagyarázta a nőnek, hogy ezt az összeget már nem tudja kifizetni, mert az már nincs a postán. Az aktuális, március havi nyugdíjat a pénztáros kifizette az asszonynak. A vádlott hangoskodva hazament.

Kis idő elteltével azonban visszament a postára, ám most már a kezében egy fejszével. Újra csak a korábban fel nem vett nyugdíja kifizetését követelte a pénztárostól. Azért, hogy szavainak kellő nyomatékot adjon, a fejszével a pénztár üvegfalára és pultjára csapott. Ekkor egy várakozó ügyfél kivette a fejszét az asszony kezéből, és kizavarta őt a postáról.

A Nagykátai Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettével, felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a nőt, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.