Kék hírek

200 ezres fűkaszát vágott le áldozatáról

300 óra közérdekű munkára ítélte a bíróság gyorsított eljárásban azt a férfit, aki alvó áldozatáról levágta a fűkaszát rögzítő hevedert, s meglépett az eszközzel.

MH

A Szentesi Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a szegvári férfit, aki egy alvó sértettet károsított meg.

A vádirat szerint a férfi szeptember 16. napján a délelőtti órákban megjelent egy szegvári lakóház udvarán, ahol egy az ittas állapota miatt alvó helybeli sértettől eltulajdonított egy 200 ezer forint értékű fűkaszát, úgy hogy az alvó sértett testén levő hevedert elvágta.

A vádlott cselekményével mintegy 215 ezer forint kárt okozott, amelyből 200 ezer forint megtérült, mivel 4 nap múlva a rendőrség a vádlottnál tartott házkutatás során a fűkaszát lefoglalta.

A gyanúsítottkénti kihallgatástól számított 30 napon belül az ügyészség a vádlottat gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította. A Szentesi Járásbíróság a vádlottat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki kifosztás bűntettében, és 300 óra közérdekű munkára ítélte. Az ítélet jogerős.