Térség

Megvan mind a hét önkormányzati lakás bérlője

Testületi ülést tartott kedd délután a maroslelei grémium: a 2016. évi költségvetés rendeltének módosításáról, a fogorvosi rendelési és az ügyeleti időkről, illetve lakás felújítási és letelepedési támogatásokról is döntöttek.

Gajáta Fanni – Maroslele

Módosította a maroslelei képviselő testület a 2016. évi költségvetés rendeltét: idén 18 millió forintot raktak félre útfelújításra, amelyből a Táncsics utca kapott új burkolatot. Emellett két tanterem szépülhetett meg a helyi általános iskolában közel 4 és fél millió forintból, az átadóról már korábban mi is tudósítottunk. Ennek a két beruházásnak költségvetési átvezetése történt meg az ülésen.

dsc_1043

Heti fél órával hosszabbították meg a fogorvosi rendelést a községben. Martonosi György polgármester elmondta, látszólag nem sok ez az idő, azonban a társadalombiztosító idáig kevés időt finanszírozott, így ez a fél óra is rengeteget jelent. Döntöttek az egészségügyi tárgyú rendelet megalkotásáról: ebben legfőképpen az ügyeleti időket kellett megtárgyalnia a grémiumnak.

Zárt ülésen bíráltak egy letelepedési támogatásról és két lakás felújítási támogatásról helyi lakosoknak. Az épülő önkormányzati bérlakásból már öt bérlőjét kijelölték, a fennmaradó két lakásról ma döntöttek.

dsc_4202

– Négy pályázat érkezett, de sajnos csak kettő pályázónak tudtunk lakást biztosítani – mondta a polgármester. – Ez is azt mutatja, hogy van igény az önkormányzati bérlakásokra Maroslelén, s bízunk abban, hogy a későbbiekben is tudjuk folytatni ezt a projektet folytatni.

Az önkormányzat már várja, hogy a kivitelező átadja a lakásokat, mivel reményeik és terveik szerint már december elsejével birtokba szeretnék adni azokat. A polgármester hozzátette, a családok már eltervezték, hogy hogyan is rendeznék be a lakásokat, ugyanis a pályázat mellé egy alaprajzot is adtak, amelyre terveiket beírhatták, megrajzolhatták  a kérők.