Makó Sport Térség

Legyőzték a Kiskunhalast a makói juniorok

A Makó KC férfi junior kézilabdásai 25-24-re nyertek a Kiskunhalas UKSC utánpótlása ellen hazai környezetben.

Albert Barbara – Makó

A mérkőzés kiegyenlítetten kezdődött, mindkét csapat előtt adódtak helyzetek. A hazaiak több lehetőséget kihagytak és ezt a vendégek kihasználták, így az első félidőt 14-12-re hozták.

dsc03037

A második játékrészben a helyiek más felfogásban léptek pályára és a 2. percben már kiegyenlítettek. A kiskunhalasiak két góllal ismét elhúztak, de a 7. percben a Maros-mentiek átvették a vezetést 17-16-ra. A makóiak a 14. percben 20-17-re növelték előnyüket. A meccs végére a rivális csökkentette a különbséget, így a Makó KC végül csak 25-24-re győzött.

dsc03041

– Az első félidőben a védekezésünkkel nem volt gond, a helyzetkihasználásunk volt rossz. Sokáig döntetlen volt az eredmény vagy egy góllal vezettünk. Kimaradt három 100 százalékos helyzetünk, az ellenfél viszont belőtte a lehetőségeit, így alakult ki a különbség. A szünet után érezhető volt, hogy a fiúk más sebességfokozatra kapcsoltak, egy perc alatt két találatot szereztünk és a védekezésünkkel megbénítottuk a kiskunhalasiak támadását. 10 perc alatt csak két gólt kaptunk, 5-6-ot lőttünk és átvettük a vezetést. A mérkőzés vége fele a vendégek támadásánál egy 2 perces kiállítást kaptunk védekezésben, így emberhátrányban a rivális a 7-es jutott, de kihagyta. Ezután az egyik játékosunk elnézte az időt és gólt akart lőni, de már csak 30 másodperc maradt a lefújásig, ezért sikerült szorosra a vége – értékelte a találkozót Kozák István, a Makó KC férfi junior csapatának vezetőedzője.

dsc03063