Belföld Hírek

Felgyorsították a pályázatokat

A 8900 milliárd forint uniós forrás 71 százalékára már kiírták a pályázatokat – reagált Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ma a parlamentben egy felszólalásra.

MH-MTI

Schmuck Erzsébet (LMP) szerint nehéz idők járnak azokra, akik szeretnének társadalmi célú tevékenységeikhez uniós forrásokat találni. A problémák között említette azt, hogy pályázati kiírásoknál a hivatal saját maga hibája miatt büntetik a pályázókat, többször is módosítják a határidőket, és a tartalmi módosítások is gyakoriak. Elmondta, a kicsi pályázóknak nincsenek forrásaik a töménytelen adminisztrációra, többet kellene áldozniuk a bizonytalan kimenetelű pályázatra, mint amennyit remélhetnek attól. A kormányzat a hibás az ügyben – mondta.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a Magyarországnak 2014 és 2020 között járó 8900 milliárd forint 71 százalékára már kiírták a pályázatot, korábban hosszú évekig húzódott a pályázatok kiírása. Azt mondta, megérti és el tudja fogadni a képviselő észrevételeit, de ezek után is lesznek módosítások a pályázatokban, mert az a cél, hogy ne ragadjanak be az uniós források az EU által diktált bürokratikus feltételek ellenére.

Schmuck Erzsébet a választ nem fogadta el, az Országgyűlés 111 igen, 28 nem szavazattal azonban igen.