Hírek Külföld Térség

Máriaradnára zarándokoltak a földeáki, óföldeáki és lelei hívek

A Magyarok Nagyasszonya főünnep alkalmából Máriaradnára zarándokoltak a földeáki, az óföldeáki és a maroslelei hívek. A szentmise után a solymosi várromhoz és Aradra is ellátogattak a résztvevők.

Báthory Anikó – Földeák

Az Arad megyei Máriaradnára utaztak a földeáki, az óföldeáki és a maroslelei római katolikus hívek szombaton. A Magyarok Nagyasszonya főünnep alkalmából tartott szentmisét Böcskei László nagyváradi megyés püspök mutatta be Martin Ross grazi megyés püspökkel és a jelenlévő papokkal együtt. A három Csongrád megyei község lelkipásztora, Olasz Attila is koncelebrált a szertartáson.

– A zarándokút célja egyrészt a hívek összekovácsolása volt – mondta Olasz Attila atya, aki együtt utazott a résztvevőkkel. – Fontos az is, hogy legyenek lelki élményeink, amiket magunkkal tudunk vinni a szürke hétköznapokra, és visszaemlékezhetünk rájuk a nehézségek idején. Erről az útról mindenki lelkileg feltöltődve, sok élménnyel tért haza, így a jövőben is lesznek még közös búcsújárások.

navigate_before
navigate_next

A képből galéria nyílik

A máriaradnai mise után a keresztutat is végigjárták zarándokok, majd felmentek a solymosi várromhoz, ahol a 13. századi épületmaradványról megcsodálhatták a Marost is.

Az ötvenfős zarándoklat egyik tagja volt Baksa Tímea is. – Mátraverebélyre is elutaztam a hívekkel egy hónappal ezelőtt. Nagyon jól éreztem magam, így nem volt kérdéses, hogy most is velük tartok. Szeretek kirándulni és egy ilyen út lelki megnyugvást is jelent számomra. Rózsamenyasszony voltam évekkel ezelőtt, valamint az anyai dédszüleim harangozóként dolgoztak a faluban – ezért is kötődöm az egyházközséghez. – meséli a földeáki lány.

Hazafelé a zarándokok megálltak Aradon is, ahol mécsest gyújtottak, énekeltek és imádkoztak a vértanúk emlékművénél.