Makó Sport Térség

Fölényes makói győzelem

A Makó KC női kézilabda csapata 37-22-re győzött a Békéscsaba ENKSE II ellen hazai közönség előtt.

Albert Barbara – Makó

Jól kezdték a mérkőzést a makóiak, hiszen a 10. percben már 6-2-re vezettek. Az ellenfél ezután igyekezett szorossá tenni a meccset s a 19. percben egygólos különbségre csökkentette hátrányukat. A hazaiak viszont az első 30 perc végére négy találattal növelték előnyüket, így 15-11 volt az eredmény.

dsc03013

– Az első félidőben folyamatosan csak 2-3 gólos különbséggel játszottunk, de a meccset sikerült magabiztosan befejeznünk. A békéscsabaiak a múlt heti mérkőzésükön 3-4 NB I-es kerettaggal rendelkeztek és belőlük készültünk, tehát egy erős, jó fizikumú, nagy lövőerejű csapatra számítottunk. Ehelyett szimpatikus, serdülő lányok léptek ellenünk pályára, ezért fejben nem pörögtünk fel eléggé, ennek eredményét tükrözte az első félidő. A szünetben sikerült megbeszélnünk a dolgokat, ezért a második játékrész teljesen máshogy alakult – mondta Nagy János Miklós, a makóiak vezetőedzője.

dsc03021

A második félidőben a vendégek már nem bírták a nyomást és a helyiek a 14. percben már 26-18-ra vezettek. A Maros-mentiek továbbra is magabiztosan teljesítettek és 37-22-re nyerték meg a találkozót.

dsc03032

– A mérkőzésnek kicsit edzőmeccs jellege lett, de örültem, hogy végre mindenki kézilabdázhatott és sokan gólt lőttek. Nagyon lassú, komótos találkozót láthatott a közönség, néha egy-egy találat megszakította a csendet. Ma rengetegen, legalább 100-an eljöttek szurkolni nekünk, remélem, a gólok számával megköszöntük, annak ellenére, hogy a játék képe elmaradt a várttól. A Gyomaendrőd ellen egy pörgős, hajtós, kemény, igazi klasszikus meccsre készülünk. Mindenképpen szeretnénk nyerni és a győzelmet felajánlani a csapat egykori kapusának, Dani Szilviának, mert a nagy napnak ünnepnek kell lennie a csapat életében is minden szempontból – árulta el a Makó KC trénere.

dsc03034

Makó KC: Ocsenás Eszter-kapus, Nagy Nikolett 2, Draxler Dorottya 5, Draxler Orsolya 10/1, Kormány Dóra 1, Kozserán Beáta 10, Kutasi Dóra 1.

Csere: Kozserán Krisztina, Cseh Petra-kapusok, Molnár Anna, Debreczeni Kata, Rózsa Veronika 5, Antal Nikolett 3.