Színes Térség

Trailernek indult, film lett belőle

Szombat este mutatták be a Rozsdalovagok című filmet, amely a roncsderbi világáról szól. A filmet egy pár perces videóként képzelték el, a végén közel 2 órás filmmé vált. A jelenetek között sok olyan is helyet kapott, amelyhez sárban, porban és koszban kellett dolgozni – a rendező elmondta, teljesen megérte.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Tisza Péter, apátfalvi roncsderbis kereste fel Kucsora Istvánt azzal az ötlettel, hogy készítsenek el egy rövid videót a gyorsaságos roncsderbis világról és az apátfalvi futamról. Amikor nekivágtak a forgatásnak, akkor jöttek rá, hogy a versenyszörnyeket nem a benzin, a dízel vagy éppen az elektromosság hajtja, hanem a barátság, a szeretet és a kitartás működteti.

dsc_4171

– Ez kívülről és a töltés tetejéről nem mindig látszik, azonban mindenképpen megtapasztalható az összefogás és a végtelen komoly kollegialitás. Azt gondoltuk akkor társaimmal, hogy annyi sok minden történik napról napra, amely széthúzza a közösséget, atomizálja, bomlasztja a társadalmat, s ha már a sors elénk sodorta ezt a példát, akkor ne menjünk el mellette: ezért a technikai összefoglalóból egy emberi összefoglaló lett a roncsderbiről, a közösségről – fogalmazott Kucsora István rendező, vágó és a film atyja.

Képeink:

navigate_before
navigate_next

A filmelkészítésében és megvalósításában tizenhárman vettek részt. István elmondta: a Rozsdalovagokhoz az Ossian együttes dalait válogatták össze. Paksi Endre nagy örömmel adta szerzeményeit a filmhez.

Tisza Péter volt a film egyik főszereplője, azonban hozzátette, aki szerepelnek a felvételeken és hozzájárultak az egészhez, azok mind főszereplők. Véleménye szerint az igazi főszereplő Kucsora István.

Péter az apátfalvi porfelhőben.
Péter az apátfalvi porfelhőben.

– Bemutatjuk, hogy milyenek az autók, elkísértek a versenyekre és az autóm is kapott előre és hátulra egy-egy kamerát, hogy jobban belelássanak az emberek ebbe a világba – foglalta össze Péter. – Az idei versenyszezon az utolsó futamtól függött, ugyanis hárman voltunk egy ponton belül. Az döntött, hogy kinek az autója bírja tovább. Nekem nem volt szerencsém, megvolt az esély, hogy az első hely meglegyen, de egész nap szenvedtem. Így harmadik lettem. De annak nagyon örülök, hogy a másik apátfalvi, Gabnai Győző nyert.