Színes Térség

Kövegyen ünnepeltek a kistérség nyugdíjasai

Sztárvendéggel, vacsorával és táncos mulatsággal ünnepelte tíz éves fennállását a Kövegyi Nyugdíjas Klub. A hétvégi jubileumi alkalmon a kistérség szépkorú csoportjai is képviseltették magukat.

Szabó Anita – Kövegy

Nagylak, Csanádalberti, Csanádpalota, Ambrózfalva, Nagyér, Magyarcsanád, Királyhegyes, Pitvaros és Makó nyugdíjas klubjai köszöntötték az egy évtizede működő kövegyi társszervezetet. – Már komoly hagyománynak számít ez a kistérségi találkozó. Nagyon jó kapcsolatot tartunk egymással, mindig örülünk a közös programoknak. Most mi vagyunk a házigazdák és szeretnénk, ha egy nagyon hangulatos esténk lenne együtt – tudtuk meg Jáksó Károlynétól, a program fő szervezőjétől, aki azt is elárulta, hogy nagyon aktívak a nyugdíjasok egész évben, legyen szó akár sportolásról, kulturális eseményekről vagy beszélgetős találkozókról, mindenhová szívesen mennek. Ezt erősítette meg Kövegy polgármestere, Galgóczkiné Krobák Mária is, aki köszöntőjében az Idősek Világnapja kapcsán felhívta a figyelmet a korosztály megbecsülésére, kiemelte összetartásuk és példájuk fontosságát.

navigate_before
navigate_next

A képből galéria nyílik

Az önkormányzat az ünneplőknek egy sztárvendéggel kedveskedett, Benkóczy Zoltán színművész tartott vidám műsort a lelkes közönségnek. – Én ide szinte hazajövök, apátfalviként sokan ismernek itt is. Gyermekkoromban is szívesen bicajoztunk át a barátaimmal kövegyi focimeccsekre. Nagy szeretettel fogadtak az idősek és egy kis operett összeállítást fogok nekik énekelni – avatott be az ismert előadó, aki most az „Apa csak egy van” darab próbáira készül és elmondta, hogy amikor csak teheti, meglátogatja a szülőfaluját. A humoros anekdotákkal fűszerezett zenés produkció nagy sikert aratott a vendégek körében és tovább fokozta az amúgy is emelkedett hangulatot. – Nagyon szeretünk ide járni, mert remek a szervezés és kiváló a hangulat. Összetartó a nyugdíjas közösség, ismerjük már egymást, táncolunk, beszélgetünk. Fontos, hogy legyenek ilyen alkalmak, ahol mindenki jól érzi magát – osztotta meg véleményét Lipták Kálmánné, a Makói Baráti Kör egyik tagja. A jubileumi este ünnepi vacsorával és tombolahúzással folytatódott, amit hajnalig tartó mulatság zárt.