Galéria Makó Színes

Hagyományőrző családi nap a Hold utcai oviban

A kézműveskedés több fajtáját is kipróbálhatták szombat délelőtt a Hold utcai Óvodaházban a gyerekek és a szüleik. Emellett diótörés, horgászás várta a résztveőket és ügyességi feladatokat is teljesíthettek a családok.

Gajáta Fanni – Makó

Minden évben megszervezik a Hold utcai óvodaház családi napját. Idén a kenyér volt a délelőtt fő témája. A Hold utcai Óvodaház fő profilja a hagyományőrzés, ezért a népi játékok sosem maradhatnak el az ilyen rendezvényeken.

dsc_4039

– Ma például egy szíjgyártót hívtunk meg, valamint olyan népi játékokat hoztak a makói nyugdíjasok, amelyek a régi korokat idézik. Ennek a rendezvénynek az a célja, hogy a családokat minél jobban megmozgassuk és betekintést nyerhessenek az óvoda életébe – fogalmazott Nick Andrea. – A csoportokban is észrevettük, hogy attól függetlenül, hogy megjelennek a drága építőjátékok, a népi játékok is nagyon érdeklik a gyerekeket.

A szülők és a nagyszülők is partnerek az ilyen családi napokon, sokan sütöttek valami finomságot vagy éppen segítették a gyermekeiket, unokáikat a különböző állomásoknál: például Lenhárdt Bélával különböző nyakláncokat lehetett készíteni vagy éppen varrni lehetett. Széll Henriett is szívesen a kézműveskedésnél segédkezett.

dsc_4079

Bakacsi Bellával és Borsos Boglárkával érkeztünk a mai napra. Bella jár ide, a Margaréta csoportba. Szerintem nagyon jól érzi itt magát, sok és színes program is van – árulta el az anyuka. – Rajzolnak, társasoznak az óvó nénikkel, mesét hallgatnak, tornáznak, de nagyon sok mindent kitalálnak a gyerekeknek. Múltkor a Petőfi parkban makkot gyűjtöttek.

dsc_4101

– Nekem a tesóm jár ide, én már a Bartókban tanulok. Hegedűn, mivel nagyon érdekelt ez a hangszer – tudtuk meg a 9 éves Konti Liánától, aki éppen zokniból készített bábút. – Ez a mai nap nagyon tetszett, csináltam nyakláncokat, varrtam.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next