Makó Sport Térség

Sportos fürdőkultúra nap a Hagymatikumban

A Makói Hagymatikum Gyógyfürdő idén ismét megrendezte a Magyar Fürdőkultúra Napját, melyre különböző sportbemutatók és zenés programok várták a vendégeket.

Albert Barbara – Makó

A Magyar Fürdőkultúra Napját minden év októberének második szombatján szervezik meg.

dsc02937

– Minden évben csatlakozunk a Magyar Fürdőszövetség Magyar Fürdőkultúra Napja programhoz. A rendezvény célja, hogy felhívjuk a figyelmet a magyar fürdőkultúra kialakulására, érdekességeire. A nap folyamán sportbemutatókkal, zenés esti programokkal, az aulában pedig fürdőkultúrához kapcsolódó információkkal kedveskedünk a látogatóknak – mondta Lajtosné Papp Noémi, a Makói Gyógyfürdő Zrt. marketing csoportvezetője.

dsc02953

Az élménymedence terében aerobik, aikido, taekwon-do, battodo és egyéb harcművészetek közül választhattak a vendégek.

– Mintegy 20-an érkeztünk Hódmezővásárhelyről, Brazil Jiu Jitsu, Ryu Ju Jitsu és fitball bemutatókkal készültünk. Ezeket a sportágakat igyekszünk népszerűsíteni – árulta el Ancsin Gábor, a Mozgás Központ-Hódmezővásárhelyi Harcosok Klubja Brazil Jiu Jitsu szakágának vezetője.

dsc02913

– Fél órás program keretében ismerkedhetnek meg a taekwon-doval a vendégek. Az érdeklődők például: speciális rúgásokat, formagyakorlatokat, törés technikákat láthatnak. Szakosztályunk két részben mutatkozik be – számolt be Valis Kármen, az egyik makói taekwon-dos.

dsc02955

A Magyar Fürdőkultúra Napját zenés esti party és vízi diszkó zárta a Hagymatikumban.

navigate_before
navigate_next