Színes Térség

Szépkorúakat ünnepeltek Apátfalván – galériával

Több mint 200 szépkorút invitált meg az apátfalvi önkormányzat az Idősek Világnapjára. A rendezvényen fellépett Egri József és Keszler Éva, aki a legismertebb operett dalokat énekelték együtt a közönséggel.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Remek hangulatú délutánnal készült az apátfalvi önkormányzat és az Apátfalvi Szociális Alapszolgáltatási Központ az Idősek Világnapja alkalmából. A rendezvényen közreműködtek a Dózsa György Általános Iskola énekkaros tanulói, akik furulyán játszottak és énekeltek is. Őket Nagyné Kocsis Katalin készítette fel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Bíbic Egységes Óvoda Rákóczi utcai Tagintézmény Szivárvány csoport apróságai is aranyos műsorral készültek. Őket Csenteri Andrea és Jász-Molnár Laura segítette a felkészülésben. Hagyományt szeretne teremteni az apátfalvi önkormányzat azzal, hogy az Idősek Világnapján köszöntik a község legidősebb lakóit. Ma a 90 éves Sóki Györgyöt és a 95 Sóki Mihályné Fejes Annát köszöntötték.

– Önmagát kell megbecsülnie minden nemzedéknek azáltal, hogy elfogadja: a világ nem vele kezdődött. Tudni kell, hogy a világunk apáink, nagyapáink életével, munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra a jelent, amelyben a mi generációnk már egy újabb generáció jövőjéért dolgozik – fogalmazott köszöntőjében Szekeres Ferenc polgármester. – Ha elfáradunk vagy elbizonytalanodunk, mindennapi munkánkhoz az elődök, azaz az Önök példáiból merítünk erőt, hitet és bátorságot.

A délután meglepetés vendégei Keszler Éva és Egri József voltak. Az előadóművészek a jól ismert operett dalokkal készültek, s együtt is énekeltek a közönséggel.

– Nagyon jók voltak és nagyon jó volt velük énekelni. Az egyik kedvencem a Hajmási Péter, Hajmási Pál, de a többit is nagyon kedvelem – árulta el Jakabovics Mátyásné Gyöngyike. Véleménye szerint ezek a rendezvények azért is jók, mert ilyenkor összegyűlik a falu apraja-nagyja. – Elég ritkán járok el, de a helyi mozgáskorlátozottak klubjának vagyok a vezetője, mi is összeülünk, ahol a saját ügyes-bajos dolgait beszéljük meg.

dsc_4003

– Nekem is nagyon tetszett az egész műsor, az óvodások és iskolásokfellépése is. Nagyon tetszik, amikor ők is belefolynak a község munkájába, hiszen ők a jövő nemzedéke – vette át a szót Langó Imre. – Azért jó eljönni ilyen rendezvényekre, mert együtt lehetünk a kortársainkkal.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next

A kulturális műsort egy jóízű vacsora követte, amely töltött káposzta és desszert volt.