Térség

Fáklyás felvonulás Kiszomboron

Szent misével és fáklyás felvonulással emlékeztek meg Kiszomboron az aradi vértanúkról az általános iskolások, a könyvtár munkatársai, a Nótafák Népdalkör, a Kiss Mária Hortensia Honismereti kör tagjai és a KIK is.

Gajáta Fanni – Kiszombor

Bene Tamás, Csanádi esperes-plébános celebrálásával, szentmisével emlékeztek meg Kiszomboron az aradi vértanúkról. A misét követően a megemlékezők gyertyákkal a kezükben vonultak fel a községben. Az aradi vértanúk tiszteletére egy rövid műsorral is készültek. Görbe Boldizsárt a helyi honismereti kör elnöke kérte fel a vendégszereplésre.

dsc_1874

– Másodéves joghallgató vagyok. A jogászság, a jog és a történelem szorosan összefügg, mondhatni egymás mellett él – fogalmazott a honismereti kör pártoló tagja. Boldizsár az 1849-ben elhangzott ítéletet ismertette a megemlékezésen. – Kiszombori kötődése is volt ’49-nek: a visszavonuló magyar csapatok és az előre nyomuló csapatok útja volt Zombor, volt egy csapás Makó felé. Volt egy kiszombori katona is, ilyen például Talpai Ádám.

navigate_before
navigate_next

A megemlékezés Petőfi Sándor és Kossuth Lajos szobránál ért véget. A jelenlévők gyertyákkal és fáklyákkal vonultak át ide, ahol leróhatták tiszteletüket a nagyok előtt.