Térség

Az aradi vértanúkra emlékeztek Apátfalván

Kis honvédok is jelen voltak az apátfalvi október 6-ai megemlékezésen, ahol a helyi Pódium Színpad elevenítette fel az eseményeket. 

Gajáta Fanni – Apátfalva

Országszerte az aradi vértanúkról emlékeztek meg ma. Nem volt ez másképpen Apátfalván sem. Szekeres Ferenc polgármester megemlékező beszédében elmondta, ezen a napon azokra a hősökre tekintünk vissza, akik egy kegyetlen megtorlást követően önként vállalták a halált egy nemzetért.

dsc_3805

– Az aradi 13-ak mártírhalála, Batthyány és 1848 valamennyi hősének a vértanúsága a kiegyezés utáni egyedülálló felemelkedésben, a magyar polgárosodásban nyerte el értelmét. Nemcsak az a kérdés, igazunk van-e, hanem az is, hogy az igazságból ennyit vagyunk képesek elfogadtatni a bennünket körülvevő világból. Ez a dolgunk: van, amikor halni kell a hazáért és van, amikor élni és tenni érte – hangzott el a polgármester megemlékezésében.

navigate_before
navigate_next

Az október 6-ai eseményeket a Pódium Színpad elevenítette fel. A helyi színtársulatot Monoki Mariann készítette fel. A rövid előadást koszorúzás és gyertyagyújtás követte.