Makó

Török Miklós DK-s pólóban ment megfigyelni

Megsértette a választás törvényt Török Miklós, a DK választókerületi alelnöke, ugyanis a népszavazáskor pártja logójával ellátott pólóban huzamosabb ideig tartózkodott a Tulipán utcai szavazókör bejárata közelében, s több, a szavazókörbe érkező vagy onnan kijövő emberrel beszélgetett – állapította meg Szűcs János Virgil kifogásának helyt adva a választókerületi választási bizottság elnöke. Török azt mondta, csak megfigyelni ment a helyszínre, s azért volt rajta DK-s póló, mert reggel az akadt a kezébe.

Korom András – Makó

Török Miklós ruházatára és tevékenységére Szűcs János Virgil is felfigyelt, aki kifogást is emelt ellene. A bejelentést megvizsgálta a választókerületi választási bizottság, mely nem csak a kifogáshoz csatolt fotókat nézte meg, de a bejelentő mellett meghallgatta Weszelyné Véghseő Henriettát, illetve Gyémánt Mihályt. Ezt követően állapította meg és tette közzé Feketéné Szemző Margit, a választókerületi választási bizottság elnöke, miszerint a DK-s pólót viselő Török Miklós 150 méteren belül tartózkodva a Tulipán utca 40. szám alatti szavazókör bejáratától, több a szavazókörbe érkező vagy onnan távozó emberrel beszélgetett. A bizottság a DK-s póló viselése mellett azért is úgy gondolta, hogy Török a párt színeiben tevékenykedett, mert a közelben tartózkodott a Demokratikus Koalíció makói (helyesen) választókerületi elnöke is.

A jogsértés azért történt, mert a vonatkozó törvény szerint a szavazóhelyiség bejáratától számított 150 méteren belül a szavazás napján nem folytatható kampánytevékenység.

A határozat ellen Török Miklós 3 napon belül nyújthat be fellebbezést – közölte a helyi választási bizottság.

belso

A bejelentéshez mellékelt felvételeken csak az látszik, hogy valakik, valakikkel együtt álldogálnak.

– Valóban ott voltam reggel 6 és este 7 óra között a Tulipán utcai szavazókör közelében, de az autóban maradtam, legfeljebb néhányszor szálltam ki, hogy kiegyenesítsem a lábam. Nem kampányoltam, s a DK-s póló is csak azért volt rajtam, mert reggel az akadt a kezembe – reagált megkeresésünkre Török Miklós. Elmondta, hogy megfigyelőként volt jelen, azt nézve, hogy szállítják-e szervezetten voksolni a szavazókat. Azt mondta, hogy ilyet nem tapasztalt.

– Odajött az autómhoz a roma kisebbségi önkormányzat elnöke és tüzet kért, majd nyolcan körbevettek és fenyegetően léptek fel -mondta Török Miklós, aki hozzátette, a választási bizottság őt nem hallgatta meg, s az elmarasztaló határozat ellen természetesen fellebbezést nyújt be.

Erre 3 nap áll a rendelkezésére.