Hírek Makó Színes Térség

Makói tévé: próbaadás a T-Home hálózatán

Május óta az Invitel IPTV szolgáltatásában is elérhető a Makói Városi Televízió műsora ebben a hónapban pedig a T-Home digitális hálózatán folyik a tesztüzem. Makón 2014 novembere óta– a digitális átállás miatt – csak kábelen vagy set top box-szal lehetett nézni a helyi televízió műsorát.

Korom András -Makó

– Ahhoz, hogy ez ne így legyen a televízió új vezetése felvette a kapcsolatot a térségben jelenlévő két legnagyobb szolgáltatóval az Invitellel és a T-Home-mal – mondta Kisistók Tímea, a tévé ügyvezetője. Hozzátette: ennek köszönhetően idén május elseje óta a városi tévé adása az Invitel IPTV 182-es csatornáján is fogható a 62-es körzetszámmal rendelkező településeken, mindenféle többletköltség nélkül, így a megyében immáron közel 100 ezer háztartásba jutnak el a makói műsoro, ebből 15 ezer Makóra és a kistérségben található.
Most szeptemberben a televízió szerződést kötött a T-Home-mal, s ennek köszönhetően a jövőben Makó, Kiszombor, Apátfalva, Magyarcsanád, Klárafalva, Ferencszállás, Csanádpalota T-Home digitális kábeltelevízió előfizetőihez is eljut az adás. Ehhez az előfizetőknek csak újra kell indítani set-top boxokat.

– Azokban a háztartásokban, ahol modernebb 5 évnél fiatalabb lapos televíziók vannak, ott a 210 Mhz-es frekvenciára és a QAM256-os modulációra kell hangolni a készüléket. Ezt követően automatikusan a 100-as hálózatazonosítón válik láthatóvá a makói tévé műsora – tette hozzá Kisistók Tímea.

Október végéig a tesztüzem zajlik, ezért a napokban a nézők tapasztalhatnak adáskimaradást, lefagyást és egyéb problémákat. A műszaki szakemberek dolgoznak a hiba kijavításán. Kérik, ha bárki bármilyen kép- vagy hanghibát észlel, az jelezze a 06-62 510-077-es telefonszámon vagy az info@makotv.hu email címen.