Kék hírek

Két buszsofőr – 10 ezer szál csempészcigi

Az egyik buszvezető a vezetőülés és az kapcsolószekrény mögötti gyári rekeszbe, a másik egy hűtőtáskába dugta a cigit.

MH

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú autóbuszt ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. A sofőrök, valamint az utasok elmondták, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal. A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban az autóbuszt teljesen átvizsgálták.

Az ellenőrzéskor a vezetőülés, valamint az elektromos kapcsolószekrény mögötti gyári rekeszből összesen 7 ezer 400 szál, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A jármű szerb vezetője a dohányterméket magáénak ismerte el, majd ezután a pénzügyőrök által kiszabott 983 ezer forint vámigazgatási bírságot a helyszínen megfizette.

navigate_before
navigate_next

A NAV felvételei

Rövid idő elteltével – szintén Röszkén – egy magyar autóbuszt vizsgáltak át a pénzügyőrök. A tüzetes ellenőrzés eredményeként a magyar sofőr pihenőágya mellett található tárolóban, hűtőtáskába csomagolva összesen 2 ezer 360 szál magyar adójegy nélküli cigarettára bukkantak.

A pénzügyőrök a több százezer forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták. A szerb, valamint magyar sofőr ellen költségvetési csalás elkövetése miatt a NAV pénzügyi nyomozói eljárást indítottak – közölte Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes, sajtóreferens.