Ország-világ Sport Térség

Maratont futottak a földeákiak

Hatodik alkalommal rendeztek maratoni futást Földeákon. A testmozgás mellett a szervezők pörköltfőzéssel, koncertekkel és játékokkal várták az érdeklődőket.

Báthory Anikó – Földeák

A futás szerelmeseinek kedveztek ma Földeákon, ahol hatodik alkalommal tartottak maratoni váltóversenyt. Az eseményt Hajnal Gábor polgármester nyitotta meg, majd rövid köszöntőt mondott Olasz Attila plébános. A lelkipásztor a testmozgás fontosságára hívta fel a figyelmet és kiemelte, nem másokat, hanem önmagunkat legyőzni a legnagyobb feladat.

– Két kategóriában futnak a versenyzők – tudtuk meg Gilicze Mártától, az esemény egyik szervezőjétől. – Nyílt kategóriában 640 métert kell futni a templom körül, a váltóban pedig húszfős csapatok mérik össze gyorsaságukat. Itt 66 kör a táv, amelyet a park körül kell megtenni. Mindenféle korosztály képviseli magát a megmérettetésen, a kicsiktől a felnőttekig. A versenyzők Földeákról és környékbeli településekről érkeztek. A bemelegítést Babut Erika, a Návay Lajos Általános Iskola tanára tartotta a résztvevőknek.

navigate_before
navigate_next

A képből galéria nyílik

A földeáki középiskolások csapatát erősítette Vass Kincső. – Szeretek futni és örömmel képviselem az iskolámat a versenyben – mondta a 11-es gimnazista lány. – A falu közösségi életében is szívesen részt veszek, az pedig külön öröm, hogy mi lettünk az elsők a korcsoportunkban.

A futással párhuzamosan pörköltfőző verseny is zajlott a községben. Kárász Sándor, a Makói József Attila Gimnázium testnevelő tanára nem először ragad fakanalat – negyedik alkalommal főz Földeákon, de otthon is gyakran készít bográcsos és roston sült ételeket. Külön standot üzemeltettek a község könyvtárosai, akik a Kavar a nagyi klubbal és a Kertbarátokkal szerveztek terménykiállítást. Kóstolót tartottak mézből, savanyúságokból, lekvárokból, krémekből, az érdeklődők emellett megcsodálhatták a termésekből készült figurákat is.

A színpadon egész nap koncertek, vetélkedők és bemutatók zajlottak, a parkban ugrálóvár, csillámtetoválás, lufihajtogatás és különböző játékok várták a gyerekeket.