Hírek Térség

Aki felelősen gondolkozik, elmegy szavazni

– Meg kell védeni azt a jogot, hogy mi mondjuk meg, ki jöhet be és telepedhet le az országban – jelentette ki a ma késő délutáni maroslelei utcafórumon Lázár János, a térség országgyűlési képviselője.

Korom András – Maroslele

Bevezetőjében Martonosi György polgármester elmondta, tavasszal komoly félelmet keltett a marosleleiekben is a nagyfai menekülttábor. Makó, Maroslele, Vásárhely és Algyő közösen kérték az ideiglenes befogadó állomás bezárását a kormánytól, mely májusban megtörtént.

– Aki felelősen gondolkodik, a hazájáról és a családjáról, annak el kell mennie a vasárnapi népszavazásra és voksoljon úgy, ahogy a szíve diktálja – mondta Lázár János, aki hozzátette, ő arra biztat mindenkit, hogy nemmel szavazzon. – Brüsszel nem megállítani, hanem megszervezni akarja a migrációt – mondta. Hozzátette, bízik benne, hogy ez az ügy nemzeti egységet hoz, nem a pártszimpátia alapján határoznak az emberek, mindenki felelős döntést hoz saját maga és gyermekei jövőjéről.

navigate_before
navigate_next

Lázár János ismét kiemelte, hogy nem válik jobbá az ország, ha betelepítés lesz. – A bevándorlók olyan problémákat okoznának, melyeket nem tudnánk kezelni pénzügyileg, társadalmilag és biztonsági szempontból sem.

Az emberek tartanak a betelepítés következményeitől, ezt összegezte az elmúlt hetek több mint 30 lakossági fórumán elhangzottakból… Lázár János szerint nem alaptalan a félelem, egy, a napokban nyilvánosságra hozott 2060-ig szóló osztrák tanulmány szerint jelentősen fogja rontani az ott élők életszínvonalát, ha nagy létszámú migránsról kell gondoskodni.

– A választókörzet mind a 19 többségében független polgármestere egyetértett abban, hogy nincs szükség betelepítésre, s közös nyilatkozatban kérték a térség 81 ezer választóját, vegyenek részt a népszavazáson és voksoljanak nemmel – emlékeztetett.