Egykori tanítványának, Koczka Andrea Mónikának adta át Farkas Éva Erzsébet polgármester a havi cafeteriáját. A négy gyermeket nevelő család nehéz körülmények között él, így nagy segítséget jelentett ez az adomány is.

Gajáta Fanni – Makó

Utoljára 13 évvel ezelőtt találkozott Koczka Andrea Mónika és Farkas Éva Erzsébet polgármester. Mint kiderült, a maroslelei általános iskolában egykor osztályfőnöke volt Andreának a város első embere. Régen a tanításban segített neki a polgármester, most pedig a hétköznapok könnyítésében támogatta.

– Négy gyermekünk van, két lány és két fiú. Szabó Tímea a legidősebb, ő 9 éves. Szabó Alexandra 7, Szabó Levente 6, illete Szabó Ákos 3 és fél éves. Ők a Szikszai György Református Óvodába és Általános Iskolába járnak – tudtuk meg az édesanyától.

dsc_3371

A nehéz helyzetben élő család jelenleg egy keresetből élnek: Andrea 2 éve a  makói Duna Dörnerben dolgozik , férje jelenleg a munkaügyi központ jóvoltából tanul.

– Meglepődtem, ugyanis sokat dolgozom, nem sok időm van tévét nézni, ezért nem is tudtam, hogy a polgármester ilyen szándékkal keres meg nagycsaládosokat. Eléggé meglepett a hír, de nagyon örültem – fogalmazott Andrea.

Farkas Éva Erzsébet még az Angyalsóhaj Alapítvány megalakításakor tett ígéretet, miszerint minden hónapban felkeres egy nehéz helyzetben élő, rászoruló nagycsaládot, akiknek egy havi polgármesteri cafetéria juttatását adja át.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest