Alig nyílt meg pénteken délután, máris ezrek látogattak ki a Vásárhelyi „Ízök” fesztiváljára, melyen katonazenekar, Berecz András mesemondó, főzőverseny, a Suttyomban zenekar majd a Black5 zenekar utcabálja szórakoztatta a közönséget. Makóiakkal is találkoztunk a forgatagban.

MH-Vásárhely

Alaposan meglepték az óriás bábosok azokat, akik belefeledkeztek ma délután a sétálóutca vásári forgatagába. Volt is mivel, hiszen például fafaragók, szappanfőzők, tűzzománckészítők, fazekasok, késes, méztermelő és házi szalonna és kolbászárus is kínálta portékáját. A színpadnál a vásárhelyi katonazenekar alapozta meg a hangulatot, melyet fokoztak az almáskertben zajló főzőverseny felől áradó ínycsiklandó illatok.

Mert az önjelölt szakácsok buzgón darabolták a szépen rotyogó bográcsba a hús mellé a szalonnát, paradicsomot, paprikát, ki-ki a maga receptje szerint, hogy aztán időnként belekóstoljanak a készülő remekművekbe. Aztán egy kis sóval vagy éppen ételízesítővel bolondították tovább. Persze az ízel elnyomásában is jeleskedtek, igaz inkább csak a nézők-szurkolók, hiszen fogyott a konytalávaló és a palackokba zárt boros szinte is egyre lejjebb süllyedt.

Volt akinél birka, másnál marhalábszár várta, hogy étellé nemesedjen, de olyan szakács is akadt, aki a maga ejtette őzsuta és őzbak húsát rotyogtatta külön-külön bográcsokban.

Berecz András Kossuth-díjas mesemondó ízes tájszólással és történeteivel varázsolta el a közönsége apraját-nagyját. A Suttyomban zenekar a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán szórakoztatta a közönséget, mely ezután a Black5 zenekarral utcabálozhatott. A vasárnap nyíló Őszi Tárlat reklámjaként Bányai Béla festőművész a kisszinpadon festette műalkotássá, a gyerekek által elkezdett vászon foltjait.

Szombaton az alábbi programok várják az érdeklődőket:

0930_vasarhelyi_izok_fesztivalja_plakat_a2_vegleges_webes

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest