Az október 1-jei Zene Világnapjára a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola több rendezvényt is rendezett. Délután a zeneiskola falán a Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep alkotását adták át, később pedig emlékkoncertet tartottak Kocsis György emlékére.

Gajáta Fanni – Makó

A Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep alkotói és tanári egy pannót ajándékoztak a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolának. A zene útján című táblakép a zeneiskola falára került, így ha arra rátekintenek a tehetséges diákok, az motiválhatja őket.

– Tavaly a Bartók iskola kapott egy pannót, most pedig a művészeti iskolának ajándékoztak a művésztelep alkotói egyet. Nagyon örülünk neki, ugyanis ha valaki megnézi ezt a képet, láthatja rajta, hogy zenészek, kórusok, hangszerek szerepelnek rajta – fogalmazott Szilágyi Réka, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményegység vezetője.

dsc_3374

Később Kocsis Györgyről emlékeztek meg a diákok egy koncert keretén belül. A makói színművész egykor a művészeti iskola tanulója volt és ütőhangszeren tanult. Az emlékkoncertre édesanyja, Szalma Mátyásné is leutazott Budapestről. Az idős asszony nagy támogatója a makói művészeti iskolának, fontosnak tartja a hangszeres zeneoktatást. A délutánon az intézmény kamaracsoportjai mutatkoztak be.

dsc_3435

– A Szegedi Tudományegyetem Konfucius Intézet  igazgatóját is vendégül láttuk. Cao Hang szintén a Zene Világnapja apropóján érkezett hozzánk és kínai furulyákat adományozott hangszeres növendékeinknek – mondta Szilágyi Réka. – Nem titkolt célja az, hogy ezen a hangszeren szeretné megtanítani kollégáimat, majd ők a gyerekeket.

dsc_3457

Az SZTE Konfuciusz Intézettel jó kapcsolatot ápol a makói általános iskola. A diákok akár a kínai nyelvvel is megismerkedhetnek, ugyanis szakköri foglalkozáson vehetnek részt. Az intézményegység vezető elmondta, Cao Hang szorosabb kapcsolatot szeretne kialakítani a zeneiskolával is, ennek első lépése a kínai hangszer átadása volt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest