Makó Sport Térség

Új erőre kapott a Makó Rednecks

A Makó Rednecks amerikai focicsapat Vadlövő Péter edzővel várja a mozogni vágyókat a Maros-parton. A kemény fiúk a tréningeket a Zöldház mögötti füves területen tartják hetente háromszor.

Albert Barbara – Makó

A Makó Rednecks már majdnem egy éve alakult és igyekszik egyre jobban népszerűsíteni a sportágat Makón és környékén. Minél többen csatlakoznak a csapathoz, annál nagyobb lehetőségek nyílnak meg a játékosok előtt. Egy-egy felszerelés beszerzése is függ a létszámtól.

dsc02216

– Több helyen fociztam, de még nem edzősködtem. Jelenleg körülbelül 20-an vagyunk, ebből 12-14-en folyamatosan járnak tréningekre, 6-8-an pedig az időbeosztásuktól függően. Kedden, csütörtökön és szombaton játszunk délután 5-től este 7-ig a Zöldház mögötti füves téren. Hálával tartozunk minden támogatásért, hiszen elég költséges sportág, ráadásul még a téli helyünket is keressük – számolt be Vadlövő Péter, a csapat új edzője.

dsc02222

A fiúk szeretnének téli aréna meccsekre nevezni, illetve makói mérkőzéseket rendezni, de ehhez szükségesek bizonyos feltételek. Egy amerikai futball torna hatalmas élmény lenne a helyieknek, sőt ezáltal egyre többen ismernék meg a sportágat a térségben.

dsc02220

– Nem ismertem az amerikai focit, az első edzésen kerültem közelebb a sportághoz. Elég bonyolult a szabályrendszere, 4-5 alkalom után kezdtem érteni, hogy mi zajlik a pályán. Barátaim ajánlották a csapatot, egy hónapja játszom, de hihetetlenül jól érzem magamat ebben a közösségben – árulta el Répa Csaba, az egyik új tag.

dsc02185