Belföld Hírek

Szilvamagozás is volt a szüreti mulatságon

Műsoros szüreti mulatságot rendeztek szerda délelőtt a szegedi dr. Waltner Károly Otthonban.

MH – Szeged

Izgatottan várakoztak az otthon idősebb és fiatalabb lakói már jóval a mulatság kezdete előtt. A nézők és a szereplők is toporogtak, az előbbiek a műsorra várva, míg az utóbbiak, a fellépés előtt.

Aztán elkezdődött a műsor, s a nézőtéren ülők hatalmas tapssal köszönték meg az egyes műsorszámokat, az éneklést és a táncot. Az ezt követő játékokra, azaz a morzsolt kukorica egyik tálból a másikba ügyeskedésére, a szilvamagozásra vagy éppen a szőlőszemek tányérból való elfogyasztására – hátratett kézzel – rengetegen jelentkeztek. Nem csoda, hiszen a játékosokat nem csak a győzni akarás, de a jutalomként mindenkinek adott Balaton szelet is motiválta.

navigate_before
navigate_next

A vidám műsor végén mindenki elfogyaszthatta a roskadásig rakott asztalokon lévő édességeket és kipróbálhatta, hogyan is kell a szőlőszemekből mustot sajtolni.

– Mintegy 15 éve rendezzük meg a hagyományos szüreti fesztiválunkat, ünnepségünket, ahol a gyerekek szőlőt préselnek, szilvát magoznak, almát pucolnak. Ezzel az őszt zárják. A 150 otthonlakóból több mint ötvenen vesznek részt ezen a mai rendezvényen – mondta dr. Szűcs Péter, a dr. Waltner Károly Otthon igazgatója.