Makó Ország-világ Sport Színes

A Fekete Párducok is eljöttek a Návay sportnapjára

Labdarúgásban és asztaliteniszben mérték össze a tudásokat makói, szentesi, hódmezővásárhelyi és csíkszeredai kollégiumok tanulói.

Gajáta Fanni – Makó

Már hagyománnyá vált a Kollégiumi Napok a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Tagintézményében, hogy a középpontban a sport áll. Nem volt ez másképpen ma sem, ahová Hódmezővásárhelyről, Szentesről és Csíkszeredáról érkeztek.

– Messze nyúlik vissza ennek a rendezvénynek az eredete. Mi is részt vettünk már különböző kollégiumi találkozókon Csíkszeredán, illetve Szentesen egy sportprogramon. Úgy gondoltuk, illendő lenne ezeket a csapatokat vendégül látni Makón – fogalmazott Kozák György, a HSZC Návay Tagintézményének Kollégiumának vezetője. – Ez az ötlet 6-8 éve fogalmazódott meg, azóta négy csapat részvételével rendezzük meg. Idén újoncként a hódmezővásárhelyi Cseresnyés Kollégium is részt vesz a programon.

dsc_3311

A sportnapon, az egyik legnépszerűbb sportág  a labdarúgás állt a középpontban. A kollégiumi csapatok ebben és asztali teniszben méretették magukat össze. Mind a fiúk és mind a lányok remekül játszottak a meccsek során.

dsc_3343

A csíkszeredai Joannes Kájoni Szakközépiskola a Návay Tagintézmény egyik testvériskolája is. A diákok több napra érkeztek a városba, programjukban a városnézés, illetve ópusztaszeri és szegedi kirándulás is szerepel.

dsc_3326

– Körülbelül egy-két éve vágtam bele a fociba, heti pár alkalommal – árulta el a 16 éves Puttyó Erzsébet, aki a Fekete Párducok focicsapatot erősíti. – Azért ez lett a nevünk, mert fekete a mezünk. Nálunk nem olyan népszerű a labdarúgás, mint Magyarországon. Ez az első alkalom, hogy Makón járunk, már várom a programokat.