Programok

Ízökkel jönnek az őszi hetek

Ismét sok makóit vonz majd a vásárhelyi Őszi Hetek programsorozata.

MH-programok

Szeptember 30. VÁSÁRHELYI ÍZÖK FESZTIVÁLJA és MAGYAR NÉPMESE NAPJA

Reggel 9 órától 15 óráig a helyi általános iskolások számára programok a BFMK-ban:

Magyar népmesék vetítése a színházteremben

Mesekuckó- mesehallgatás (12-15 fős csoportok): A kis gömböc; A rest macska; A szamárrá változott barát; A rátóti csikótojás; A róka és a farkas a lakodalomban; A róka, a medve és a szegény ember; Mátyás király és az igazmondó juhász; Az okos leány; A buták versenye; Az öreg halász és nagyravágyó felesége

Meseszereplők bőrében„Új mese születik” játékos óra, ahol Te is lehetsz királylány, szegénylegény, sárkány vagy éppen boszorkány (12-15 fős csoportok) 5 alkalom

Mesesarok, ahol megelevenednek a meseszereplők.

16:00 órától este 20:00 óráig Kézműves kirakodó vásár a dr. Rapcsák András úton

17:00 Berecz András, Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész műsora

(helyszín: TJM előtti színpad)

18:00-19:00 ÓRIÁSBÁBOS UTCASZÍNHÁZ: EGY HÁZASSÁG, AVAGY A HÁROM KÍVÁNSÁG…

A Három kívánság c. közismert magyar népmese sajátos, sziporkázó humorú utcaszínházi átirata, minden korosztálynak! Az előadást látványos óriásbábos, élőzenés felvonulással, kikiáltóval együtt kínáljuk!

18:00- 22:00 Vásárhelyi Ízök Fesztivál keretében éjszakai főzőverseny a dr. Rapcsák András úton, és az almás kertben.

19:00 Suttyomba zenekar koncertje

(helyszín: BFMK színházterem)

A Suttyomba zenekar 1993-ban alakult gyomaendrődi, népzenét kedvelő fiatalok összefogásával. Az akkori alapító tagok: Kis Imre, Bene Gábor és Szujó Zsolt. Közülük már csak Szujó Zsolt vesz részt tevékenyen ma is a zenekarban, amelyhez később további tagok csatlakoztak. Nevünk valójában egy kocsmai jelenet terméke, először Suttyomba Rt, majd később egyszerűen Suttyomba zenekar lett. Még ma is bátran vállaljuk e különös nevet, amely többnyire mosolyra kelti a közönséget.

Repertoárunkban megtalálhatók a történelmi Magyarország valamennyi tájegységének népzenéi, úgymint a kis-magyarországi, az erdélyi, a román, a felvidéki és a délszláv zenék. Számos önálló koncert, népzenei előadás, bemutatóest és táncház áll a hátunk mögött. A hosszú évek során összecsiszolódtunk, az új tagokkal pedig még színesebbé vált a muzsika, melyre a közeljövőben saját lemezünk kiadásával kívánjuk feltenni a koronát.

20:00-22:00 Utcabál a Black5-val

(helyszín: TJM előtti színpad)

22:00 Főzőverseny eredményhirdetése

(helyszín: TJM előtti színpad)

Október 1. Őszi hetek

9:00 órától este 19:00 óráig Kézműves kirakodó vásár a dr. Rapcsák András úton

9:00-13:00 Pásztorka játszóház népi játékokkal

Ismerkedés az őshonos magyar állatfajtákkal, a gazdák mindennapjaival és játékos formában próbára tehetik tudásukat, és ügyességüket.

(helyszín: Kossuth tér)

fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

9:30-10:30 Aszfaltrajzverseny a régi Kossuth téri megállónál

(helyszín: Kossuth tér)

10:30-11:30 Magyar Népmeseszínház: A kóró és a kismadár interaktív mesejáték

(helyszín: TJM előtti színpad)

12:00 Őszi Tárlat megnyitó

(helyszín: Alföldi Galéria)

13:30 Tornyai plakettes kiállításának megnyitója- Tornyai János Múzeum

(helyszín: TJM)

14:30-15:30 KomfortZóna zenekar koncertje

(helyszín: TJM előtti színpad)

15:00-19:00 Pásztorka játszóház népi játékokkal

Ismerkedés az őshonos magyar állatfajtákkal, a gazdák mindennapjaival és játékos formában próbára tehetik tudásukat, és ügyességüket.

(helyszín: Kossuth tér)

16:00- 17:00 Escargoz zenekar koncertje

(helyszín: TJM előtti színpad)

Zenénk az erdélyi magyar-, és balkáni népzenékből, valamint a jazzből táplálkozik. Nevetős-sírós, táncolós-leülős, hangszeres és énekelt, szomorúságtól vidám, áradó és hömpölygő népzenei alapú jazz.

17:00- 18:00 Szólisták koncertje

Hegedűs Endre, Liszt- és Kossuth díjas zongoraművész (zongora), Vágó János, Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója (kürt), Botlik Lajos törzsőrmester (trombita), a MH. Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara és a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai. Vezényel: Kovács István őrnagy és Vágó János.

(helyszín: BFMK színházterem)

19:00-20:30 Szabó Balázs és bandája koncert

Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó. A Suhancos zenekarból való távozása után 2009-től már saját bandája élén énekel, gitározik, hegedül és kavalozik. Miközben gyerekkori álmát váltja valóra (hogy egyszer saját zenekara legyen), rendszeresen és hivatásszerűen él két másik szenvedélyének: a táncháznak, illetve a bábszínészetnek. A magyar népzene, a rock, a pop és a funk határvidékein mozgó Szabó Balázs Bandája eddig három lemezt jelentetett meg: a Megcsalogató és az Átjárók című dupla album után 2014-ben adták ki a legfrissebb dalokból álló nagylemezüket, az Élet elvitelre címűt, amely 2015-ben “Az év alternatív albuma” kategóriában Fonogram díjat kapott.

(helyszín: TJM előtti színpad)

(X)