Czirbus Gábor alpolgármester Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen lakossági fórumon várta a belvárosban élők panaszait, észrevételeit.

Gajáta Fanni – Makó

Farkas Éva Erzsébet polgármesteri összefoglalójával kezdődött el a szerda délutáni lakossági fórumon. Makó első embere a várost érintő fejlesztésekről és a beruházásokról is beszámolt a résztvevőknek. Elmondta, hogy ahogy már megszokott volt, ebben a tanévben is részt vesz a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszerben Makó. Erre a nappali tanrendű, felsőoktatási intézményben tanulók jelentkezhetnek. Kiemelte, a város jövőre is szeretne határon túl nyúló pályázatokon részt venni román és szerb városokkal.

dsc_3263

Czirbus Gábor alpolgármester is összefoglalta az elmúlt fórum óta történt eseményeket: elmondta, az a célja, hogy több használható játszótér legyen a városban – például megújult a Tömörkény és Hunyadi utca közti, új játszóelemek, padok és fák kerültek oda. Mindezt 300 ezer forinttal támogatta. Hozzátette, a közeljövőben a Szent Gellért utca és a Kölcsey utcánál lévő babafa parkhoz is szeretne egy játszóteret kialakítani.

A városrészében kérésre több pad került ki, járdák újultak meg, csatornák karbantartása történt és a Makovecz téren a parkolás is megoldódott. Két szelektív hulladékgyűjtő-szigetet alakítottak ki a városban, egyet a sárgaházak mögött.

dsc_3292

Boros János az egyik Szegedi utcai lakóközösséget képviselve megköszönte az alpolgármester munkáját, illetve több kéréssel is élt hozzá. Elmondta, a lakókkal közösen szeretnék, ha ők is kapnának hulladékgyűjtő-szigetet a Szegedi utca és a Széchenyi tér közé. Ugyanitt örülnének, ha az út és a járda ügye is megoldódna, ugyanis kéztörés is történt már itt. Egy hölgy hozzátette, hátul nem égnek a lámpák, így többen oda járnak könnyíteni magukon. Az alpolgármester elmondta, pályázat híján kérdéses a járda megújulása, de árajánlatot kér rá. A közös képviselő egy dolgot kért még: táblák vagy közlekedést segítő tükör kihelyezése a két ház közé, ugyanis az balesetveszélyes.

dsc_3295

Fülöp János többször is felszólalt. Elmondta, a társasházban élők vállaljanak felelősséget, fogjanak össze és takarítsanak maguk után, ne várják el, hogy a város pénzén a közmunkások dolgozzanak Ezt azért is mondta, mert többen is jelezték: a Posta utcánál felgyülemlettek a falevelek, illetve télen a kukáknál vastagon áll a jég. A férfi hozzátette, a csatornákat is mindenki maga takarítsák ki, hiszen neki sem csinálja meg senki a háza előtt. Emellett azt javasolta, a hulladékgyűjtő-szigetekből több kellene, legalább kettő városrészenként.

dsc_3296

Szabó Lajos a Csipkesor mögötti szelektív hulladékgyűjtők állapotára hívta fel a figyelmét a városvezetésnek. Elmondta, szörnyű állapotok vannak jelenleg is. A polgármester válaszából kiderült, a nyár folyamán többször is megkérte a szolgáltatót, hogy vigyék el a szemetet. Tettenérés kell, rászólni a szemetelőkre.

Többen felszólaltak a városi televízió sugárzásával kapcsolatban: a hozzászólók szerint az adás szakadozik, nézhetetlen. Mint kiderült, a Telekomnál jelenleg próbaadás folyik, legkésőbb októberben már élesben fogják sugározni a televíziót. A visszajelzéseket folyamatosan várják.

dsc_3284

A posta előtti világítás is témán volt – erről tavaly mi is írtunk. Siket Tibor a műszaki csoport irodavezetője elmondta, kábelszakadás áll a háttérben és felvették a kapcsolatot a szolgáltatóval.  A Hunyadi utca – Tömörkény utca közötti parkoló felújítását is kérték a lakók.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest