Hírek Térség Videó

Borzalmas a maroslelei út – VIDEÓVAL!

Van olyan része, ahol a kátyúpótlás szinte befedi az egész útszakaszt. A szélén, a nyomvonalban alig lehet haladni, annyira dobálja a kereket. Tarthatatlan állapot. 

Major Zsuzsanna – Makó

Folt hátán folt, repedésben repedés, kátyú után kátyú – ilyen évek óta a Makót Maroslelével összekötő út. Gyakoriak itt a balesetek, legutóbb éppen itt írtunk egyről.

image-1-1170x780

Kanyargós és keskeny is, ráadásul néhány helyen beláthatatlan. Egyszóval: balesetveszélyes. Az áldatlan állapot nem új keletű. Évek, meglehet, hogy évtizedek óta kérik a környékbeliek: ugyan újítsák már fel! Mindhiába. Ráadásul az sem könnyít a helyzeten, hogy az M43-as autópályát  Makó felől kétféleképpen lehet megközelíteni: vagy erre, vagy a földeáki lehajtó felé. De azt megújították, amikor elkészült a pálya azon része. A maroslelei út viszont ilyen maradt. A forgalom pedig azóta csak fokozódott.

Videós anyagunkban jól látható, milyen állapotban van.

httpss://www.youtube.com/watch?v=bLipursnyhs

Arról már írtunk korábban, hogy kerékpárutat terveznek a két település közé, pályázati pénzből. Akkor is felvetették többen, még lakossági fórumon is elhangzott: “Minek a bicikli út, amikor egy rendes út sincs!”

Lázár János miniszter, a választókörzet országgyűlési képviselője többször is beszélt már róla, interjúkban és fórumokon, hogy száz százalékig biztos, meg fog újulni az út is. A maroslelei falunapon bejelentette, így lesz. 1 milliárd forintból  fog elkészülni, a munkálatok 2017-ben kezdődhetnek.