Nemzeti ügy eldönteni, hogy ki él az országban, kit fogadunk be – jelentette ki Lázár János, a térség országgyűlési képviselője ma délutáni nagylaki, magyarcsanádi és apátfalvi utcafórumain.

Korom András – Makó Járás

A nagylaki fórum.

– Immár túl vagyok 30 utcafórumon a választókerületben -hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki ma három határ menti kistelepülésen találkozott a helybéliekkel. – Vasárnap el kell döntenünk, hogy ki éljen ebben az országban. Meg kell mondanunk, hogy ezt mi mondjuk meg, ne pedig Brüsszel, ahogy azt az Európai Bizottság akarja. Azért jöttem, hogy arra kérjek mindenkit, hogy menjen el szavazni és a nem választ jelölje be a szavazólapon – tette hozzá. Lázár János kiemelte, hogy a magyarországi pártok nem az Európai Uniós tagság, hanem Brüsszel ellen tiltakoznak.

A magyarcsanádi fórum.

– Az elmúlt ötven esztendőben Nyugat-Európában folyamatos volt a bevándorlás, de mi, magyarok – bár a huszonnegyedik órában vagyunk – még dönthetünk arról, hogy akarunk-e betelepítést- mondta, s hozzátette: a kormány álláspontja, hogy a kötelező betelepítés nem javítana Magyarország versenyképességén, a magyarok életminőségén.
A miniszter szerint, Brüsszel és a magyar kormány álláspontja között áthidalhatatlan az ellentét. A brüsszeli bürokraták szerint az illegális migrációt legalizálni kell. A magyar kormány úgy gondolja, a migrációt nem megszervezni kell, hanem megszüntetni.

Az apátfalvi fórum.

Nem lehet oda betelepíteni, ahová az emberek nem akarják! – mondta. Hozzátette: a magyarok nem akarnak bevándorlást, maguk szeretnék meghatározni, kivel élnek együtt. Lázár János bízik abban, hogy vasárnap sokan mennek el népszavazni és pártoktól független összefogás jön létre. Hangsúlyozta, a referendum nem a Fideszről és nem Orbán Viktorról szól. A választók 2018-ban majd elmondhatják a véleményüket mit gondolnak a kormányról, akkor állnak majd a megmérettetés elé.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest