Makó

Szupergyors internetet kapott Makó

Az Invitel Távközlési Zrt. 1,95 milliárd forint európai uniós forrást nyert el legalább 30 megabit másodpercenkénti (Mbit/s) sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére 11 járás közel 100 településén, köztük Makón.

MH-Makó
A Szupergyors internet program (SZIP) keretében meghirdetett pályázaton az Invitel a makói, a szeghalmi, az ajkai, a békési, a dunaújvárosi, a gyulai, a jászberényi, a mezőkovácsházi, a szarvasi, a szegedi és a várpalotai járásokban pályázott sikerrel. A társaság első körben a makói járásban kezdte meg a korszerűsítési munkálatokat, Óföldeák településen szeptember 21-én már át is adták a korszerű internethálózatot.

David Blunck, az Invitel-csoport vezérigazgatója a közleményben kifejti, hogy a fejlesztéssel elősegítik a hozzáférést a gyors internethez és a digitális, interaktív televízió szolgáltatáshoz azokon a területeken is, ahol korábban ez nem volt elérhető.

Az Invitel saját forrásból 2015 végére a szolgáltatási területén már közel hatszázezer fogyasztó számára tette elérhetővé a gyors és megbízható internetszolgáltatást, valamint a minőségi televíziózás alapjául szolgáló technológiát. A hálózatfejlesztés folytatódik a következő hónapokban is a SZIP és a saját fejlesztések keretében