Hírek Kék hírek Makó Színes Videó

Itt a válasz a makóiak egyik legnagyobb KRESZ- kérdésére! Videóval!

Kerékpáros város vagyunk, ezért a szabályos közlekedés sokszor okoz gondot, úgy négy keréken, mint két keréken vagy gyalog. De, hogyan biztonságos és szabályos tekerni? Megnéztük a legforgalmasabb zebrát a Magyar Autóklub munkatársával.

Major Zsuzsanna – Makó

Kedden délután Timkó Attila, a Magyar Autóklub program koordinátora tartott előadást Makón. A tájékoztatón tisztába tettünk néhány fontos kérdést. Például azt, hogy nem mindegy, hogy a gyalogossávval osztott kerékpárút melyik részén tekerünk, és éppen ezt egyértelműsíti a kihelyezett tábla. Az sem mindegy, hogy mennyire figyelünk oda egymásra, mert mondjuk elektromos biciklivel osztott kerékpárúton igazából csak 20 km/h-val lehetne haladni. Pedig a fórumozók közül többen is állították: nem ilyen tapasztalataik vannak. A “Suhanó Halál”-lal közlekedők sokszor nem érzékelik jól, mekkora felelősségük van másokkal szemben.

dsc_0326

Azután, az sem mindegy, hogy hiába tudjuk, hogyan kellene helyesen és biztonságosan közlekedni, ha nem tartjuk be. Sietünk, figyelmetlenek vagyunk és nem tűrjük el, ha valaki gyorsabb nálunk. Ilyen az átlagos közlekedő. Pedig a higgadt, megfontolt és bizalmi elven alapuló közlekedés sokkal biztonságosabb. Érdemes arra is számítani, hogy a másik mit nem tart be és megelőzni a nagy bajt, nem pedig EGO-ból beledurrani csakazértis.

Makó Kerékpárosbarát Település, ilyen díja is van, nem is egyszer kapta meg. A díj kapcsán alakult helyi kerékpáros klub és az önkormányzat hívta meg az előadót a városba. A cél egyértelmű: tájékoztatni, felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedésre, és párbeszédet kezdeményezni a forgalomban résztvevőkkel.

Megkértük Timkó Attilát, hogy jöjjön el velünk a város egyik legforgalmasabb zebrájához és segítsen nekünk tisztába tenni a Nagy Kérdést: le kell szállni a bicajról itt, vagy nem.  Itt a válasz:

httpss://www.youtube.com/watch?v=lHtKxfHaZwc