Színes

Szüreti parti volt Ásotthalmon

Az ásotthalmi Napsugár Otthon Fogyatékos Személyek Részlege kezdte meg az őszi programsorozatokat. Az intézménybe játékos, őszi szüreti partit rendeztek a társintézményeknek és az otthonban élőknek.

MH – Ásotthalom

Az ásotthalmi Napsugár Otthon Fogyatékos Személyek Részlegében 50 értelmileg akadályozott felnőtt korú ellátott él. A bentlakásos intézmény, ahol 24 órás ellátást biztosítanak a lakók részére a Napsugár Otthon Integrációjához tartozik. Évente több nagyobb rendezvényt is szerveznek az otthonban,s a lakókat is bevonják a készülődésbe. A pénteki program is ilyen volt, ugyanis szüreti partival egybekötött nyílt napot rendeztek.

dsc_2478

Czöndörné Mohai Ibolya megbízott részlegvezető elmondta, ez a program egy nyárbúcsúztató és az őszi betakarítást felelevenítő céllal is szolgált, ugyanis az otthon területén egy hektárnyi föld található, ahol az év során termelt gyümölcsöket és zöldségeket díszletként is felhasználták.

– Valójában ez egy generációs találkozó, amely arra jó és hasznos mindenkinek, hogy egy kicsit felidézzük a régi emléket, illetve azok a fiatalok, akik jelenleg más intézmény lakói, már nem idegenként fognak hozzánk érkezni – fogalmazott a megbízott részlegvezető.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next

A délutánra sokat készültek az intézményben élők. Verset szavaltak, rövid és vicces előadással készültek, illetve a különböző játékokhoz – mint például a találós kérdés és székfoglaló nyereményeit – az ajándéktárgyakat a dolgozókkal közösen csinálták. A délután folyamán a vendégek és lakók is segítettek csörögét készíteni, de a must és a lekvár főzés folyamatát is nagy érdeklődéssel figyelték. A kellemes hangulatú napot bográcsban készült paprikás krumplival zárták.