Belföld Makó

Makói díszpolgár és szocialista is a népszavazás mellett

Közismert és köztiszteletben álló makóiakat kérdeztünk, elmennek-e népszavazni, és mi alapján döntenek?

Korom András – Makó

Tóth Ferenc nyugalmazott múzeumigazgató, Makó díszpolgára: – Természetes, hogy elmegyek a szavazásra, mert tragikus lenne, ha ez a népvándorlás amely elindult és okozódni fog, tönkretenné egész Európát, de főleg Magyarországot. Mi kicsi ország vagyunk, így is megtépázta már a hazánkat és Makót Trianont. Mindenféleképpen tiltakozni kell, s minden erőt bedobni, hogy ne legyen kényszerbetelepítés. Azaz el kell menni és nemmel szavazni.

Kiss Péter Pál vállalkozó (MSZP): – Én nem akarok migránsokat Makóra, dehogy akarok. Ismerem a fajtájukat, hiszen összejártam a világot. Elmegyek voksolni, hiszen szeretek gondolkodni és dönteni. Beszélgetni fogok az ismerősökkel, hogy ők hogyan döntenek és miért úgy.

Tóth István, a Váll-Ker Kft. ügyvezetője: – Úgy gondolom, hogy mindenféleképpen el kell menni a népszavazásra. Mert nem csak a mi sorsunk, de a jövő nemzedékéé is függ ettől. Magyarország sorsát is meghatározza, hogy ellepnek-e bennünket vagy sem a bevándorlók. Most nyugalomban élünk, de hogy velük nyugalomban tudunk-e, az kérdéses. Természetesen segíteni kell rajtuk, de nem úgy, hogy befogadjuk őket, hanem ott kell megoldani a problémát, ahol az képződik.