Térség

Lázár János: Brüsszel csak a néptől fél

Brüsszel csak az emberek szavából ért, ha a vasárnapi népszavazás eredményes lesz és a választók egyöntetű véleményt fogalmaznak meg, nem lesz betelepítés – hangsúlyozta mai királyhegyesi, csanádpalotai, kövegyi és földeáki fórumain Lázár János.

Korom András – Makó Járás

– Nincs szükségünk a bevándorlásra – nyomatékosította a mai fórumokon a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hangsúlyozta a négy kistelepülés fórumain megjelent érdeklődőknek. – Azt kell eldönteni, hogy kivel akarnak majd együtt élni, legyen-e bevándorlás vagy betelepítés. Erre várjuk a választ! – fogalmazta meg a népszavazás lényegét.

navigate_before
navigate_next

A királyhegyesi fórum.

Emlékeztetett arra, hogy Törökországban 3, Egyiptomban 3, míg Líbiában 1 millió ember akar Európába jönni, de nem háborús, hanem gazdasági menekültként.

navigate_before
navigate_next

A csanádpalotai fórum.

Hangsúlyozta, hogy a kormány a bevándorlással és betelepítéssel szembeni csatát egyedül nem tudja megnyerni, szüksége van rá, hogy az emberek részt vegyenek a népszavazáson, és elmondják véleményüket.

Megjegyezte, 148 ezer olyan migráns van jelenleg a nyugat-európai országokban, akik Magyarországon keresztül érkeztek oda. Akiket nálunk regisztráltak azokat ide toloncolhatják vissza. Dánia, Svédország, Finnország, Izland és Norvégia már tett is lépéseket ennek érdekében, miközben Magyarország nem küldheti őket Görögországba, ahol valójában először az Európai Unió területére léptek – közölte a miniszter.

navigate_before
navigate_next

A kövegyi fórum.

– Ha közülük csak 20-30 ezren maradnak itt, az is azt fogja jelenteni, hogy egy nagyvárosra akár több száz, egy Csanádpalota nagyságú településre 20-30 vagy egy Makó nagyságúra 200 család is jut, ami megváltoztatja a város képét. Ezek a bevándorlók nem fogják elfogadni “a játékszabályainkat”, nem beilleszkedni, nem asszimilálódni akarnak, hanem “a saját képükre formálni a mi városainkat, falvainkat”.

navigate_before
navigate_next

A földeáki fórum.

Lázár János hangsúlyozta mind a négy kistelepülésen, hogy azért érkezett oda, hogy arra szólítson fel mindenkit, pártállásra és meggyőződésre való tekintet nélkül, hogy menjen el szavazni. – Jó szívvel azt támogatom, hogy szavazzanak nemmel – tette hozzá azzal, hogy Magyarország maradjon magyar.