Galéria Hírek Makó Színes

Jótékony célt szolgált a Honvéd-nap

Több mint ötvenezer forintot gyűjtöttek össze tombolával szombaton a Honvéd-napon. A pénzből a balesetben megsérült, 25 éves  Restás Bálintnak vásárolnak speciális ágyat.

Major Zsuzsanna – Makó

Torták, ajándékcsomagok, könyvek, utalványok is voltak a tombolatárgyak között. Rengeteg szelvényt vásároltak a szombati Honvéd városrész napon. Így teljesülhet, hogy egy nemrég balesetben lebénult helyi fiatalnak tudnak majd speciális ágyat venni. Pontosan 50 ezer 900 forintot adtak így össze a városrészben élők. Gilingerné Ráday Krisztina, a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, az idén másodjára rendezték meg ezt a programot a környékben élőknek. Úgy érzi, nekik is fontos az, hogy éppen úgy mint a város több pontján, itt is legyen egy ilyen nap, ami lehetőséget adhat az önfeledt kikapcsolódásra.

img_1676

Sánta Sándor a körzet képviselője elmondta, tudja, sok problémával találkoznak az itt élők nap mint nap, de úgy látja, hogy egyenesbe került a városrész sorsa. Útfelújításokon, és az utcák tisztán tartásán dolgozik az önkormányzat, és a pályázati lehetőségeket is kihasználják.

Farkas Éva Erzsébet polgármester arról beszélt a rendezvény megnyitóján,  hogy bár még nem látszik kézzelfoghatóan, de a városrész rehabilitációs programja jól halad. Jelenleg a papírmunka zajlik, de ez nem jelenti azt  hogy ne történne semmi ez ügyben. A honvédiak türelmét és segítségét kérte a programhoz.

img_1656

Babgulyást osztottak,és zenés, táncos produkciók voltak. Fellépett a Forgatós Táncegyüttes, volt boksz bemutató, helyiek zenéltek, Oláh Maya énekelt, volt bűvészprodukció, és Luigi koncert. Az estét pedig utcabál zárta.

Galériánk innen lapozható:

navigate_before
navigate_next