A II. világháborúban elhunyt katonák és áldozatok előtt tisztelegtek a Csanád vezér téri emlékműnél szombat késő délután. Sánta Sándor képviselő szerint nagy feladat a hősök emlékének őrzése.

Gajáta Fanni – Makó

A Makói Magán Zeneiskola fúvószenekarának térzenéjével kezdődött ma késő délután a II. világháborúban elhunyt hősök megemlékezése. Sánta Sándor települési képviselő beszédében elmondta, az 1993-ban emelt emlékmű nem csak a háborúban elesettek, hanem a holokauszt áldozatai előtt is tiszteleg.

dsc_2902

Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató már azt hangsúlyozta, hogy a gyertyagyújtás, a virág és koszorúk elhelyezése  jelképes sírra egy jelzés, hogy nem volt hiábavaló az áldozatuk.

– Ők, a hősök mindent megtettek, amit a haza, a kötelesség és a becsület megkövetelt, s odaadták a legdrágábbat, az életüket a családjukért, otthonukért, Magyarországért – hangzott el a megemlékezésben.

Galéria:

A Csanád vezér téri emlékmű közel félezer makói hősi halott nevét őrzi, de sokuknak még mindig ismeretlen a nevük. Rájuk, a harcban elhunyt makóiakról emlékezett meg az önkormányzat, illetve a hozzátartozók.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest