Több mint harmincféle csapatjátékot próbálhattak ki ma délelőtt a SZIGNUM Családi napjára látogatók. A Közösség évében rendezett hagyományos, őszi programon bemutatkoztak helyi csoportok, mindenki süthetett palacsintát és részt vehetett egy körtáncos flashmobban is.

Szabó Anita – Makó

Üvöltő zombik, Takonyfogó, Lábatlanok, Élő amőba – csak egy pár cím a makói Szent István Egyházi Általános Iskola ma rendezett Családi napjának játékkínálatából. Az intézmény tizedik alkalommal hívta a szülőket és a gyerekeket egy vidám délelőttre, amelyet az idén a Közösség évének szellemében hirdetett meg. Bemutatkoztak helyi csoportok, a csapatok maguknak főztek és mindenki süthetett palacsintát is. Az állomások többsége különleges, kevéssé ismert játékra hívta a résztvevőket.

– A lényeg nem a versengésen van hangsúly ezen a mai alkalmon, hanem a felhőtlen együttléten, tehát hogy képesek legyünk belefeledkezni a tevékenységekbe és maradéktalanul jól érezzük magunkat. Abból indultunk ki, hogy életkortól függetlenül, mindenkiben benne van az örök gyerek, aki szeret mókázni, új dolgokat megismerni. Érdekesség, hogy a fiatalokból és felnőttekből álló vegyes csapatoknak a diákjaink tanítják majd meg a játékokat – avatott be terveikbe Baráti Eszter Kinga nővér, a program egyik szervezője. A SZIGNUM hetedikes tanulói hetek óta készülnek a feladatokra; először minden játékos tevékenység három alapszabályát sajátították el, melyek szerint fontosak a szabályok, játszani szívvel-lélekkel kell és nem a győzelem a fontos, hanem maga a játék öröme. Ezek hangsúlyozására törekedtek a feladat irányítóiként is.

A képből galéria nyílik.

– Én a „váll, csípő, térd, boka” állomást vezetem. A lényege, hogy a szavak sorrendjében, egyre gyorsuló tempóban kell a mellettünk állót megérinteni. Szóval, kicsit megtornáztatom a résztvevőket. Nagyon élvezem a megbízatást, és hogy én vezetem a felnőtteket is, akik elég ügyesek – mesélte vidáman a hetedikes Burger Benedek. – Most vagyunk első alkalommal ezen a programon és igazán vidám a hangulat, sok érdekes tevékenységet állítottak össze nekünk. Jó ötletnek tartom a kezdeményezést, hogy a családok együtt játszanak. Kipróbáltuk már a sárkányosat, a szörnyjátékot és a babzsák-derbit is. Ebédelni is közösen fogunk, egy paprikás krumplit főz az osztály – foglalta össze élményeit Fodor Beáta, akinek a kislánya első osztályos az iskolában.

A SZIGNUM hagyományos, őszi délelőttje valóban tartalmas elfoglaltságot kínált mindenkinek; a mozgásos és kreatív tevékenységek, az egészségügyi szűrések, harangtorony látogatáson kívül lovas kocsizhattak és terápiás kutyabemutatót is megnézhettek a látogatók. A közösség jegyében telt szombati alkalmat körtáncos flashmob zárta, egy élőképpel a végén.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest