Makó Sport Térség

Roland kiütötte az Európa-bajnoki bronzérmest

Restás Roland első lett a dél-alföldi régió válogatottak bokszversenyén. A makói ökölvívó legújabb célja Bába Zsolttal a magyar bajnoki cím.

Albert Barbara – Makó

A Dél-alföldi régión kívül Közép-Magyarországról is érkeztek bokszolók a megmérettetésre. A kecskeméti ökölvívó versenyen egyetlen makói, Restás Roland lépett ringbe.

dsc02506

– A tanítványom a 60 kg-os súlycsoportban fölényesen nyert, az ellenfélnek esélye sem volt. Technikailag és taktikailag is hihetetlenül jól megállta a helyét az Európa-bajnoki harmadik helyezett ellen. Már két héttel a küzdelem előtt készültünk, mindent beleadtunk a siker érdekében – mesélte Kis Ferenc makói edző.

Körömi Ábel szintén sikert sikerre halmoz, hiszen egymás után 13 mérkőzésen győzött. A kisfiú fejlődése töretlen, imád tréningekre járni, méltán mondhatjuk, hogy Makó egyik reménysége.

dsc02502

– Minden erőnkkel a junior magyar bajnokságra készülünk Gyöngyösre, reményeink szerint Restás Roland és Bába Zsolt is majd bokszkesztyűt húz. Plusz edzéseket iktattunk be hétvégenként, mert mindenáron szeretnénk bizonyítani. Büszkeséggel tölt el a fiúk hozzáállása és motiváltsága. Kaptunk egy új termet a volt Bajza iskola épületében, ezért hálával tartozunk Hadik György helyi önkormányzati képviselőnek – árulta el a tervekről a tréner.

A makói csapathoz egy új bokszoló lány csatlakozott. Szűcs Alexandra még nem versenyzett, de szívesen kipróbálná magát a ringben.