Makó

Lázár János meglepte a makói piacozókat

A térség országgyűlési képviselője ma reggel a piac Deák Ferenc utcai bejáratánál gyűjtött aláírást, illetve beszélgetett az emberekkel.

Korom András – Makó

Ma reggel két aláírásgyűjtő standon is várta a Fidesz az embereket a makói piac főbejáratánál. Az egyiknél Czirbus Gábor alpolgármester, a Fidesz helyi elnöke, a másiknál Farkas Éva Erzsébet polgármester, a Fidesz tagja várta az aláírókat.

Hozzájuk csatlakozott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője, aki nem csak Czirbus Gábor standját segített kedvezőbb helyre tenni, de elbeszélgetett a választókkal, s arra biztatott mindenkit, hogy október másodikán vegyen részt a népszavazáson.

 

navigate_before
navigate_next

– Arról próbálunk beszélgetni az emberekkel, hogy október 2-a nemzeti ügy és nem annak a kérdése, ki melyik pártra adta a voksát 2010-ben vagy 2014-ben. Mindenki a saját életéről, sorsáról dönt, mi pedig a legjobb lelkiismeretünk szerint megpróbáljuk az emberek figyelmét felhívni az ügy fontosságára. A közvetlen beszélgetéseknél hasznosabb dolog nincs. 81 ezer választópolgár él ebben a választókörzetben, ha tehetném mindenkivel beszélnék és megpróbálnám személyesen meggyőzni. Mert van néhány ügy ebben az országban, melyben egyet kellene, hogy értsünk. Talán az is ezek közé tartozik, hogy ki éljen ebben az országban. Azt remélem, hogy ez az egyetértés, ez a nemzeti együttműködés létrejön október másodikán – mondta Lázár János. – Sok emberrel beszéltem itt már, akik azt mondták, hogy nem szeretik a Fideszt és nem is ránk szavaztak, de ez az ügy fontos nekik – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy fogékonyak-e az emberek erre a témára, azt mondta: azt látja, hogy a tapasztaltabb idősek jobban, a fiatalok kevésbé, lévén kevesebb a történelmi tapasztalatuk.

– De beszéltem olyan kisgyermekes munkavállalóval is, aki azt mondja, hogy nem mindegy ki él Makón. Azt pedig mindenki pontosan látja, hogy végesek a lehetőségeink. Ezeket a lehetőségeket pedig saját magunkra kellene fordítani – mondta Lázár János.