Hírek Térség Videó

Porrá égett a kiszombori ház – videóval

Elszenesedett falak, szénné égett bútorok, kettényílt gázpalack. Pénteken hajnalban kigyulladt és szinte teljesen leégett egy ház Kiszomboron. 

Major Zsuzsanna – Makó

Volt egy durranás, kijöttem, akkor már lángokban állt az egész ház. Kijöttek a tűzoltók és oltották a lángokat – mesélte Andrási Lajos, aki a pénteken hajnalban leégett ház szomszédságában lakik. Videónkban azt is elmondta, hogy megijedtek, és bár néhány házzal odébb lakik, a kislányát és kisfiát féltette, amikor meglátta, milyen hatalmas lángokkal ég a ház.

Azért kaphatott lángra olyan gyorsan a Csatorna utcai ingatlan, mert könnyű szerkezetes építmény volt. Galériánkon és videónkban is jól látszik, hogy szinte minden odalett. Egyetlen ajtó vagy ablak sem maradt épen, és szinte a falak is eltűntek. A tetőnek hűlt helye. Valószínűleg pillanatok alatt elterjedtek a lángok az egész házban, csak a szerencsének köszönhető, hogy  senki sem sérült meg.

httpss://www.youtube.com/watch?v=eWpI2YOCD3Y

A falubeliek délelőtt már ezt beszélték a főtéren. Többen úgy hallották, hogy öten, hatan is lakhattak a házban. Volt, aki azt mondta, nagy szerencse, hogy éppen ebből egy lélek sem volt otthon. Molnár Krisztina a megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint: a makói és a szegedi tűzoltók kiérkezésekor a családi ház teljes terjedelmében égett. Az egységek az oltáshoz több vízsugarat is szereltek, a mentés során egy felhasadt gázpalackot is találtak.

Ezt többen is hallották felrobbanni hajnalban. Volt, aki a falu főterén lévő házából rohant ki az utcára, mert elmondása szerint olyan hangos volt a gázpalack durranása. Azután már csak a szirénázó tűzoltóautókat látta, ebből gondolta, valahol, valami felrobbanhatott.

A ház épp üresen állt, amikor felcsaptak a lángok, az ott élők nem tartózkodtak otthon. Az ingatlan teljesen megsemmisült a tűzben, a lakók átmenetileg rokonokhoz költöztek. A tűz okát vizsgálják.

navigate_before
navigate_next