Makó

50 millió visszafizetése lebeg a szennyvíz társulás feje felett

A közbeszerzés pontatlanságai, illetve az átemelőket figyelő kamrák nem megfelelő kihelyezése szúrt szemet az irányító hatóságnak. Erről – a számokkal együtt – Lázár János hétfői Petőfi parki fóruma előtt beszélt Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Korom András – Makó

Azt a polgármester már a korábbi testületi üléseken is többször megemlítette, hogy a szennyvíz beruházás szabálytalanságai miatt két elmarasztalást is kapott a társulás, mely legnagyobb tagja Makó. Ez az elsőnél 37 millió van kilátásban, a közbeszerzés szabálytalanságai miatt.

– A szennyvíz társulásba öt település tartozik, köztük az egyik Makó. A 37 milliós elmarasztalást (ami nem büntetés) az egykori közbeszerzési eljárás pontatlansága miatt kapta a szennyvíz társulás. Erre a 37 millió forintra méltányossági kérelmet adtam be a társulás nevében az irányító hatósághoz. Kértem, tekintsen el ettől, mivel ez nem a mi hibánk – avatott be a részletekbe Farkas Éva Erzsébet.

Hozzátette, a másik 10 millió forintos elmarasztalást a szennyvízátemelőket figyelő, fix állású térfigyelő kamerák nem megfelelő kihelyezése miatt kapta a társulás. Ezt azonban valószínűleg vissza kell fizetni a társulásnak .

.