Makó Térség

17 polgármester kéri: mindenki menjen el szavazni

Közös nyilatkozatban kéri a makói kistérség valamennyi polgármestere a települések lakóitól, hogy vegyenek részt az október 2-i népszavazáson és mondjanak nemet a betelepítési kvótára.

Korom András – Makó

Ma délelőtt a Makói Kistérségi Többcélú Társulás ülésén fogadtak el közös nyilatkozatot az idei tartozó 17 település polgármesterei, képviselői, arra kérve településük lakóit, hogy menjenek el voksolni október másodikán, s utasítsák el a kötelező betelepítési kvótát.

Mint azt Farkas Éva Erzsébet, a társulás elnöke, Makó polgármestere a közös nyilatkozat elfogadása előtt elmondta: negatív honvédelmi, kulturális-vallási és gazdasági kihatásai is lehetnek Magyarországra, ha az Európai Bizottság betelepítési javaslatát elfogadják. S a betelepítés jelentősen átrajzolná az ország és Makó etnikai képét, ahogy tette ezt Párizzal, Béccsel és Londonnal.

dsc_0158

Martonosi György, Maroslele, Szegvári Ernőné Kiszombor és Gyarmati András Nagylak polgármestere a településeiken élő félelmeit osztotta meg. Utóbbi elmondta, bár a nagylakiak hozzászoktak az illegális bevándorlókhoz, ám míg azok korábban a teherautókon elrejtőzve egyesével próbálkoztak, idén már egy öt- és a 19 fős csoportot is fogtak a falu határában. Ezért most kezdeményezték, hogy térfigyelő kamerákat telepítsenek Nagylakon.

A képből galéria nyílik:

navigate_before
navigate_next

Az elfogadott közös nyilatkozat:

Mi, a Makói Kistérség Többcélú Társulásának tagjai, a déli határvidék polgármesterei, arra kérjük településünk polgárait, hogy vegyenek részt az október 2-i népszavazáson. Közösen mondjunk nemet a betelepítési kvótára, utasítsuk el azt, hogy mások mondják meg, és ne mi dönthessük el, kikkel akarunk együtt élni! Ne engedjük, hogy mások dönthessenek helyettünk!

Mi, a déli határvidék polgármesterei tudjuk, hogy a saját, a gyermekeink, az unokáink mindennapjait érintő döntés előtt állunk. Tudjuk, hogy az október 2-i népszavazás nemzeti ügy.

Kérünk mindenkit, hogy október 2-án éljenek demokratikus jogukkal, és menjenek el szavazni!”

A dokumentumot kézjegyével látta el Makó, Apátfalva, Ambrózfalva, Csanádpalota, Csanádalberti, Ferencszállás, Földeák, Kiszombor, Klárafalva, Kövegy, Királyhegyes, Maroslele, Magyarcsanád, Nagylak, Nagyér, Óföldeák és Pitvaros polgármestere.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.