Makó Térség

17 polgármester kéri: mindenki menjen el szavazni

Közös nyilatkozatban kéri a makói kistérség valamennyi polgármestere a települések lakóitól, hogy vegyenek részt az október 2-i népszavazáson és mondjanak nemet a betelepítési kvótára.

Korom András – Makó

Ma délelőtt a Makói Kistérségi Többcélú Társulás ülésén fogadtak el közös nyilatkozatot az idei tartozó 17 település polgármesterei, képviselői, arra kérve településük lakóit, hogy menjenek el voksolni október másodikán, s utasítsák el a kötelező betelepítési kvótát.

Mint azt Farkas Éva Erzsébet, a társulás elnöke, Makó polgármestere a közös nyilatkozat elfogadása előtt elmondta: negatív honvédelmi, kulturális-vallási és gazdasági kihatásai is lehetnek Magyarországra, ha az Európai Bizottság betelepítési javaslatát elfogadják. S a betelepítés jelentősen átrajzolná az ország és Makó etnikai képét, ahogy tette ezt Párizzal, Béccsel és Londonnal.

dsc_0158

Martonosi György, Maroslele, Szegvári Ernőné Kiszombor és Gyarmati András Nagylak polgármestere a településeiken élő félelmeit osztotta meg. Utóbbi elmondta, bár a nagylakiak hozzászoktak az illegális bevándorlókhoz, ám míg azok korábban a teherautókon elrejtőzve egyesével próbálkoztak, idén már egy öt- és a 19 fős csoportot is fogtak a falu határában. Ezért most kezdeményezték, hogy térfigyelő kamerákat telepítsenek Nagylakon.

A képből galéria nyílik:

navigate_before
navigate_next

Az elfogadott közös nyilatkozat:

Mi, a Makói Kistérség Többcélú Társulásának tagjai, a déli határvidék polgármesterei, arra kérjük településünk polgárait, hogy vegyenek részt az október 2-i népszavazáson. Közösen mondjunk nemet a betelepítési kvótára, utasítsuk el azt, hogy mások mondják meg, és ne mi dönthessük el, kikkel akarunk együtt élni! Ne engedjük, hogy mások dönthessenek helyettünk!

Mi, a déli határvidék polgármesterei tudjuk, hogy a saját, a gyermekeink, az unokáink mindennapjait érintő döntés előtt állunk. Tudjuk, hogy az október 2-i népszavazás nemzeti ügy.

Kérünk mindenkit, hogy október 2-án éljenek demokratikus jogukkal, és menjenek el szavazni!”

A dokumentumot kézjegyével látta el Makó, Apátfalva, Ambrózfalva, Csanádpalota, Csanádalberti, Ferencszállás, Földeák, Kiszombor, Klárafalva, Kövegy, Királyhegyes, Maroslele, Magyarcsanád, Nagylak, Nagyér, Óföldeák és Pitvaros polgármestere.