Hírek Makó

Nem tűrték Gyurcsány makói plakátjait

 Valakik nem tűrték a DK Gyurcsány Ferences, népszavazásos makói plakátjait. Letépkedték azokat. Török Miklós alelnök a helyi választási bizottságnál tett panaszt.
Korom András – Makó
Török Miklós, a Demokratikus Koalíció választókerületi alelnöke,  a helyi választási bizottsághoz fordult a sorozatos plakátrongálások miatt. A párt, hogy a plakátokat a kampányt követően könnyebben lehessen eltávolítani, az autóbuszmegállókra ragasztotta fel azokat. Aki leszedte, így annak a munkáját is megkönnyítette.
img_0824
A plakát ment, a ragasztó maradt. Hiába a kép alsó részén olvasható: kamerával megfigyelt terület felirat.
Az ország több pontjáról érkeztek visszajelzések a  távolmaradást támogató hirdetések szisztematikus eltávolításáról. Egy demokráciában fontos a vélemény nyilvánítás szabadságát megőrizni! A plakátrongálás törvénybe ütközik. A helyi választási bizottság a bejelentést tovább küldte kivizsgálásra a választókerületi választási bizottságnak. A plakátokat pótolják, aktivistáik pedig fokozottan figyelik majd a rongálókat. Hiszünk abban, hogy a népszavazás érvénytelen lesz, ezzel pedig Magyarország az Európai Unió tagja marad – közölte a Demokratikus Koalíció.
A plakátok és választással kapcsolatos megállítótáblák megrongálása, vagy ellopása egyébként nem újdonság. A 2014-es márciusában Lázár János országgyűlési képviselő-jelölt mintegy 30 plakátjának kelt lába, további 30-at pedig megrongáltak.