Makó Sport Színes

Makói arany a díjugrató döntőn

A hétvégi Csongrád Megyei Díjugrató Bajnokság döntőjén egy makói siker is született: a 17 éves Jancsó Dávid első helyezést ért el a Kezdő Lovas Bajnokság versenyszámában.

Gajáta Fanni – Makó

Két évvel ezelőtt kezdett versenyezni a lovassportban a makói Jancsó Dávid. A fiú először Gilinger Alízhoz járt lovagolni, majd egy évvel később Forrai Istvánhoz került, akinél jelenleg edz és tanul. Dávid elmondása szerint először hobbiból versenyzett, azóta ez már több mint egyszerű szórakozás: legalább 15 versenyen vett részt lovával.

dsc_2364

– Szombaton és vasárnap volt a legutolsó versenyem. Ez egy Csongrád megyei bajnokság volt. A Kezdő Lovas Bajnokságért indultam mindkét napon. Szombaton megnyertem az elődöntőt, több mint 10 induló közül. Vasárnap is ugyanebben a számban indultam, illetve csapatban is. Az egyénit 8.1 stílusponttal nyertem meg. Azonban a Kezdő Lovas Bajnokságban negyedikek lettünk – foglalta össze a hétvége eseményeit az aranyérmes.

dsc_0063

Horka nevű lovával közel 2 éve került össze a fiú. Mint elmondta, a Stauffenber apaságú kanca jó szándékú ló és aránylag jól ugrik. A 10 éves lóval már több szép eredményt is elért. A hétvégi eredmény érdekében heti négy alkalommal edzenek Horkával, ebből kettő alkalommal ugróedzéseket tartanak. Az iskola miatt most kevesebbet tud járni, azonban jövőre újult erővel kezd neki a szezonnak.

– Már kiskorom óta tetszettek a lovak és szerettem is őket, s a díjugratás is nagyon átjött. 8. osztályos voltam, amikor először eljöttem a makói lovardába – emlékezett vissza Dávid. – A családban nem volt senki, aki lovagolt volna, én voltam az első.

dsc_2352

A jövővel kapcsolatban még bizonytalan a fiatal sportoló. Jelenleg a József Attila Gimnázium tanulója, ahol matematika-informatika szakon tanul. A mérnöki vonal érdekli, de a lovaglásban is szeretne feljebb lépni.