Hírek Makó

Írjon listát a DK, hány migránst tud befogadni – javasolta Czirbus Gábor

Hadik György – a ma reggeli sajtótájékoztatón – felhívta a lakosság figyelmét, hogy több mint 50%-os szavazati létszámot kell elérni országosan, hogy érvényes legyen a népszavazás, Czirbus Gábor pedig arra tért ki, hogy fontos eldönteni, hogy kinyitjuk-e azokat a bizonyos ajtókat a bevándorlók előtt .

Gajáta Fanni – Makó

Czirbus Gábor, a Fidesz makói szervezete elnöke és Hadik György, a Fidesz makói szervezete  tagja tartottak sajtótájékoztatót a népszavazás fontosságáról csütörtök reggel. Hadik György emlékeztetett azokra a tavalyi szegedi, illetve a Keleti-pályaudvarnál kialakult állapotokra, amelyet a bevándorlók okoztak. Kiemelte: jogszerű, ha a határon személyes okmányokat kérnek a migránsoktól. Példaként az amerikai beléptetést hozta fel, ahol a vízum mellé ujjlenyomatot is vesznek.

dsc_2431

–  Azért küzdünk, hogy érvényes legyen a népszavazás. Szeretnénk, ha minél többen elmennének, hiszen ha a nincs meg  az 50 százalék plusz egy voks, akkor ez a népszavazás eredménytelen – emelte ki. – Gondoljunk bele mennyi gondot okoztak a városnak azok a szentesi diákok, akik jelenleg a makói diákotthonban tartózkodnak. Hasonló problémát okozhatnak a betelepített migránsok is – mondta.

dsc_2419

Czirbus Gábor, a Fidesz makói szervezete elnöke felhívta a figyelmet, hogy már csak 10 nap van a népszavazásig, ahol a sorsunkról kell dönteni, azaz arról: együtt szeretnénk-e élni gazdasági bevándorlókkal vagy sem. Úgy vélte, ez a döntés hosszú évtizedekre kihat Magyarország sorsára.

– A tegnapi testületi ülésen, Török Miklós az ellenzéki politikustársam még mindig amellett kampányolt, hogy szükségünk van ezekre az emberekre. Azt javaslom: készítsünk negatív és pozitív listát – fogalmazott az elnök. – A negatív listán a fideszes képviselők, illetve a lakosság nagy része azt mondja, nem kíván együtt élni gazdaság bevándorlókkal. A pozitív listát készítse el a Demokratikus Koalíció, akár helyben akár országosan. Írják össze, hogy személy szerint mivel tudnak hozzájárulni a betelepítéshez, hány gazdasági bevándorlót kívánnak befogadni, illetve hogyan tudnák a kormány kiadásait csökkenteni a bevándorlók befogadásával – mondta.

dsc_2436

A Fidesz makói alelnöke kiemelte: sajnálja, hogy voltak olyan politikus társai, akik nem foglaltak állást a tegnapi testületi ülésen ebben a kérdésben, pedig meg kellett volna tenniük.

– Arról is döntünk vasárnap, hogy kinyitjuk-e az ország kapuját a bevándorlók előtt, vagy csukva tartjuk azt. Ha egyszer kinyitjuk, akkor annak beláthatatlan következményei lesznek, és nem hiszem, hogy valaha is be tudjuk majd újra csukni – tette hozzá az elnök.