Makó Sport Térség

Szenzációsan fociztak a makóiak – videóval

A Makó FC 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel ejtette ki a Sárvár FC-t hazai pályán, a Magyar Kupában, a 120 percig tartó meccsen.

Albert Barbara – Makó

A hazaiak határozottan léptek pályára és ennek meglett az eredménye, hiszen a 12. percben Gémes Bence egy kiugratást követően a hálóba bombázta a labdát. A vendégek lassan uralni kezdték a meccset, de a makóiak jól védekeztek. Sajnos a maros-mentiek a 35. percben nem tudták elkerülni Dancsecs Dániel gólját. Az ellenfél a szünetig támadóbb szellemben játszott, viszont nem szereztek újabb találatot. Az első félidő 1-1-re végződött.

dsc02483

A második játékrészt jobban kezdték a vendégek, de a makóiak ellentámadásokkal próbálkoztak s Gémes Bence a 60. percben másodszor is bevette a rivális kapuját. A sárváriak a 69. percben egy szöglet után kiegyenlítettek Maráczi József révén. A meccs végéig mindkét csapat igyekezett eldönteni a mérkőzést, de nem jártak sikerrel, így következhetett a hosszabbítás.

dsc02475

A kétszer 15 perc után tizenegyesek döntöttek. A hazaiak négy büntetőt hibátlanul értékesítettek, a vendégek egyik játékosának lövését Garamvölgyi Csaba hárította, a másik focista pedig a kapu fölé rúgta. A Makó FC 4-2-vel továbbjutott a Magyar Kupában.

A büntetőpárbaj

– Úgy gondolom, hogy megérdemelten jutottunk tovább. Szerintem a hosszabbítás már nekünk kedvezett, mindkét csapat vigyázott, hogy kihúzza kapott gól nélkül a tizenegyesekig. Számítottunk a büntetőpárbajra, általában edzés végén gyakoroljuk. Azt mondtam, hogy az vállalja, aki pszichésen és fizikálisan is bírja. A fiúk szenzációsak voltak, nemcsak a játék, hanem a hozzáállás, a küzdeni akarás terén is – mondta Méhes Tibor, a makóiak vezetőedzője.

Így ünnepeltek a makói játékosok