Hírek Makó

Így értelmezte az egyházközség Pálfai atya blogbejegyzését

– Pálfai Zoltán plébános a menekültekkel kapcsolatban megjelent blogja  mondanivalója az irgalmasság gyakorlása és a szamaritánus cselekedetek megvalósítása volt – tolmácsolta Nagy Jenő, a Belvárosi Római Katolikus Egyházközség Tanácsának világi elnöke az egyházközség közgyűlése álláspontját Felhívott mindenkit, hogy vegyen részt a népszavazáson, s nemmel voksoljon.

Korom András – Makó

– Két héttel ezelőtt Pálfai Zoltán plébános személyes hangú blogbejegyezése jelent meg, melyt utána a média felkapott, s ezáltal országos hírnévre tett szert mind a plébános, mind a belvárosi egyházközség. Ennek a személyes hangú blognak volt egy személyes üzenete, illetve különböző egyházi személyektől és szervezetektől származó idézeteket citált hozzá a plébánosunk. Ennek a blognak értelmezésünk és véleményünk szerint a mondanivalója az irgalmasság gyakorlása és s a szamaritánus cselekedetek megvalósítása – mondta Nagy Jenő mai sajtótájékoztatóján.

Az egyházközség világi elnöke közölte: az egyházközség megtárgyalta a blogbejegyzést, s úgy gondolja, hogy az irgalmasság és szamaritánus cselekedet minden katolikus ember erkölcsi kötelessége. – Kötelességünk segíteni az elesetteken, a betegeken, rászorulókon, a menekülteken. Azonban szabhatunk korlátokat: nem elfogadott a feltétel nélküli, s ránk erőszakolt betelepítés. Nem gondoljuk, hogy ez volna a megoldás, a menekülthullámot generáló problémákat a kiindulási helyükön kell orvosolni. A mi segítségünket is oda kell, hogy összpontosítsuk – nyomatékosította Nagy Jenő.

– Az egyházközség képviselő-testülete egyhangúlag döntött arról, hogy erkölcsi kötelességünk, hogy október másodikán elmenjünk szavazni, s hogy nemmel szavazzunk a feltett kérdésre – tette hozzá a világi elnök.