Még szeptember 13-án indult megyei körútra az az ügyfélszolgálati busz, amelyet a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala bocsátott elsőként a Csongrád Megyei Kormányhivatal rendelkezésére. A mobilizált kormányablak Apátfalván zárta az útját.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Csongrád megyében 7 járás 15 településén jelent meg a mobilizált Kormányablak, amelynek nagy sikere volt: közel 300 ügyfélnek segítettek az ügyintézők. Juhász Tünde megyei kormánymegbízott elmondta, a szociális bentlakásos intézményben – mint például a ruzsai vagy a nagymágocsi intézmény – élők számára nagy segítség volt ez az akció, ugyanis így helyben tudták meghosszabbítani hivatalos okmányaikat az ott élők.

– Mindenütt pozitív fogadtatásban részesült a mobil ügyfélszolgálat. Úgy gondolom, a napnál is világosabb, hogy az a szolgáltatás, amely házhoz jön és helyben van, azt nehéz überelni. Elégedett ügyfelek távoztak a buszból – fogalmazott a megyei kormánymegbízott. – A makói járásban két településen jártunk, Csanádpalotán és Apátfalván.

dsc_2326

– A kistelepüléseket vettük elsősorban figyelembe, ugyanis a nagyobb településeken, járásszékhelyeken, vasútállomásokon már megvalósult a Kormányablak programnak a fejlesztése, amelynek következtében immáron 262 Kormányablak működik, s év végéig további 5 ablakot átadunk – tudtuk meg Baltay Tímeától, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárságának kormányablakokért felelős helyettes államtitkárától, aki hozzátette, az elmúlt hét napban házhoz is gurult a mobilizált ügyfélszolgálati busz.

Apátfalván is sokan keresték fel a polgármesteri hivatal előtt álló kisbuszt. Szekeres Ferenc polgármester elmondta, így a helybélieknek nem kellett átutazniuk Makóra egy-egy okmány megújításáért vagy megigényelésért.

– Személy szerint én is és a lakosság is örül, hogy kipróbálhatjuk a mobilizált kormányablakot és bízunk benne, hogy lesz folytatása is – mondta a polgármester.

dsc_2329

Vérné Furák Katalin a munkába indulás előtt intézte el a dolgát, így nem esett ki a munkából. Az asszony elmondta, általában mindig Makóra utaznak át, ha ügyintézni szeretnének.

– Utoljára a nyugdíjbiztosítónál voltam bent, ugyanis nem sokára nyugdíjas leszek. Ma ügyfélkapu azonosítót szeretnék igényelni, mert azzal sok időt megspórolok vele – árulta el az apátfalvi asszony.

A mobilizált kormányablak 16 óráig várja az apátfalvi községháza előtt azokat, akik valami ügyet szeretnének elintézni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest