Lázár János az országos tisztifőorvoshoz fordul, hogy kiderüljön, hogyan lehet tiszta egészséges ivóvizet biztosítani Nagyéren, Ambrózfalván, Pitvaroson és Csanádalbertin. Erről a tegnapi nagyéri fórumon beszélt.

Korom András – Nagyér

Lázár János egy kérdésre válaszolva elmondta: értesült arról, hogy a térség 3,5 milliárdos ivóvízjavító programra ellenére is ihatatlan a víz Nagyéren, Ambrózfalván, Pitvaroson és Csanádalbertin, amiatt, hogy mert elszaporodott benne egy szuperbaktérium, s azt eddig nem tudták kiirtani. Felelőst nem találtak. Ha nem sikerül megoldani a tarthatatlan helyzetet akkor lehet, hogy Brüsszel még azt a 3,5 milliárdot is vissza fogja kérni, amiből valaki rosszul valósította meg a beruházást.

A térség országgyűlési képviselője közölte, hogy az Országos Tisztifőorvoshoz és más szakemberekhez fordul, hogy mondják meg, hogyan lehet azt a vezetékrendszerből véglegesen eltávolítani. Hozzátette, a szolgáltató és az ivóvízjavító program kivitelezője azt mondták, hogy egy újabb szűrő kell a rendszerbe.

A térség országgyűlési képviselője hozzátette, hogy a végleges megoldást, azaz a tiszta iható víz biztosításának árát a kormányzat fogja állni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest